Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Peuter 30 mrt 2021

10x dit zijn de leukste boeken voor peuters over de lente

Het is volop lente buiten, de bomen en bloemen beginnen te bloeien. De schaapjes krijgen lammetjes en de vogels leggen eitjes. Wat een heerlijke tijd. Om je kind ook helemaal enthousiast te krijgen over dit fijne seizoen kun je deze mooie boeken over de lente voorlezen.

Voorlezen is altijd leuk en helemaal als je een boek hebt dat over een actueel thema gaat. Bovendien is dat vaak ook nog eens heel leerzaam. Door boeken over de lente voor te lezen leert je kind over de verschillende seizoenen en de dingen die bij dat seizoen horen.

Boeken over de lente

Dit zijn onze tien favorieten voor peuters!

1. Leve de lente!

Een heerlijk kijk- en zoekboek voor peuters. Grote stevige bladzijden vol met lentetaferelen. Steeds ontdek je op deze prenten weer iets nieuws.

2. Lente met Jip en Janneke

Waar zouden we zijn zonder Jip en Janneke. In dit speciale boekje vind je de leukste lente verhalen van het beroemde duo gebundeld. Wij zijn fan!

3. Rupsje nooit genoeg

Nog een klassieker die niet mag ontbreken. In de lente worden veel rupsen een vlinder, en dat is precies het verhaal van rupsje nooit genoeg. Leerzaam én heel erg leuk.

4. Het ei

Een leuk boekje van Dick Bruna. Wie zit er in het ei? Een eend, een kip of een vogel? Alle dieren op de boerderij helpen mee om het er te verzorgen.

5. Dottie’s kuikens

Het vervolg op Dottie’s eieren, wat overigens ook een aanrader is. In dit boekje met prachtige prenten en simpele teksten lees je over Dottie die heel erg goed voor haar kuikens wil zorgen.

6. Dikkie donderkopje wordt groot

Ook kikkertjes horen bij de lente. Dit lieve prentenboek gaat over een kikkervisje dat langzaam veranderd in een kikker, maar dat wil hij helemaal niet! Een eerzaam en lief boek.

7. Hopeloos verliefd

Een humoristisch boek over een schapen prins die verliefd wordt op een “lelijk” schaap. Tot grote frustratie van vier andere schaapjes. Wat ziet de prins in haar? Grappig en op rijm geschreven.

8. Een zaadje in de wind

Nog een mooi boek van Eric Carle. Dit boek vertelt hoe een bloem zich voortplant op een mooie kinderlijke manier. Aanrader!

9. Rikkie en de tuin van opa

In dit boekje gaat Rikkie op bezoek bij opa. Die leert hem alles over de groentetuin. Een warm verhaal met veel liefde voor de natuur.

10. Mijn eerste vogelboek

Een echte topper voor oudere peuters. In mijn eerste vogelboek staan 23 mooie platen van tuinvogels. Zo leert je kindje in mum van tijd de bekendste Nederlandse vogels herkennen.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
10x dit zijn de leukste boeken voor peuters over de lente
Sluiten