Gina Koninkx
Gina Koninkx Borstvoeding 11 jun 2020

Borstvoeding normaliseren: 3 manieren om daar (op je eigen manier) aan bij te dragen

Het komt nog steeds vaak voor dat vrouwen zich niet op hun gemak voelen ergens borstvoeding te geven. Ook zijn er nog steeds werkgevers die geen fatsoenlijke kolfruimte aanbieden (terwijl dat wel hun plicht is). Moms laat van je horen: we gaan borstvoeding normaliseren en zo kun jij daar een steentje aan bijdragen.

Borstvoeding normaliseren

Borstvoeding normaliseren is nog steeds aan de orde van de dag. Er wordt vaak weggekeken als een vrouw buiten borstvoeding geeft, ze draagt er een doek overheen of krijgt simpelweg niet eens een fijne plek aangeboden om te voeden. Er moet wat veranderen. Deze (kleine) stappen kunnen daar aan bijdragen.

1. Geef opvoeding in het openbaar

Het normaliseren van iets begint bij het plaatje. Hoe vaker je iets ziet, hoe normaler het wordt en hoe minder apathisch je erop reageert (niet altijd). Een kind voeden is heel normaal en heel natuurlijk. Dat is niks om je voor te schamen en je hoeft dan dus ook echt geen rekening te houden met anderen.

Geef je baby borstvoeding waar jij dat wilt. Op het terras of buiten op een bankje in het park. Niet alleen goed voor het normaliseren ervan maar ook voor je eigen schema. Continu thuis moeten zijn tijdens het voeden is niet altijd te doen.

2. Ditch het doekje

Er zijn ook vrouwen die een doek dragen tijdens het voeden in het openbaar. Ditch de doek. Laat hem lekker achterwege, tenminste als je dit doet voor anderen en niet voor jezelf. Vind je het zelf prettiger om op deze manier te voeden dan moet je dat gewoon blijven doen.

3. Praat over borstvoeding normaliseren

Veel vrouwen vinden wel dat borstvoeden genormaliseerd zou moeten worden maar praten er niet (veel) over. Dat is nou juist een goed idee om wél te doen. Juist met vriendinnen die nog geen moeder zijn. Je mom friends zullen het ongetwijfeld al met je eens zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Borstvoeding normaliseren: 3 manieren om daar (op je eigen manier) aan bij te dragen
Sluiten