Gina Koninkx
Gina Koninkx Borstvoeding 6 jan 2020

5 handige hacks die je moet weten als je borstvoeding geeft

Hallo borstvoedende mama! Goed dat je hier bent. Hoe fijn het ook is om borstvoeding te geven, zijn er echt wel momenten waarop je denkt: argh! Gelukkig hebben wij voor deze momenten (zoals lekkende borsten) een aantal handige hacks op een rijtje gezet.

Borstvoeding: 5 handige hacks

Nee hoor, het is echt niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Borstvoeding geven is hartstikke goed voor je kindje en ook voor jullie band, maar soms heeft het ook zo z’n nadelen. Wees niet getreurd, deze kleine dingen kun je relatief makkelijk verhelpen.

1. Lekkende borsten

Wie heeft hier nooit last van? Bijna alle vrouwen die borstvoeding geven, kennen dit probleem. Hoewel het heel onschuldig is, kan het wel heel vervelend zijn voor jou. Deze handige truc kan helpen:
Kruis je armen kruislings over je borst and druk (zachtjes) tegen je borsten aan. Dit kan ervoor zorgen dat het lekken stopt.

2. Last van gezwollen en/of gevoelige borsten

Het kan enorm veel pijn doen als je gevoelige of gezwollen borsten hebt. Soms helpt het om een strakke sportbeha aan te trekken, maar een ander veelgebruikt trucje is het gebruik van koude of warme pads. Leg deze tegen je borsten aan om van het vervelende gevoel af te komen.

3. Geen zoogcompressen bij de hand?

Geen paniek. Zorg ervoor dat je altijd maandverband in je (luier)tas hebt zitten. Dit heeft namelijk eenzelfde functie als zoogcompressen. Vouw er eentje dubbel en het functioneert hartstikke prima.

4. Vergeten aan welke borst je je kleintje de vorige voeding hebt gelegd

Tsja ook dit is herkenbaar voor alle moeders die borstvoeding geven. Je bent compleet vergeten of je kindje het laatst de linker- of de rechterborst heeft gehad. Gelukkig bestaat daar een enorm handige hack voor.

Draag een elastiekje om je pols en maak er een gewoonte van om deze aan de pols te dragen van je linker- of rechterarm: dezelfde kant als waar je je kindje het laatst hebt gevoed.

LEES OOK: 9 x fruit waar mama’s de vruchten van plukken tijdens borstvoeding

5. Borstvoeding geven in het openbaar

Wij zijn de laatste die jou zullen vertellen dat je je borst moet bedekken tijdens het voeden (sterker nog: go for it en #normalizebreastfeeding), maar we kunnen het ons wel voorstellen dat er situaties zijn waarin je je liever wat meer afdekt.

Ten eerste kun je als je twee shirtjes draagt de ene omhoog trekken, de ander naar beneden (dus onder de borst). Hierdoor blijft het grootste deel bedekt. Tegenwoordig zijn er ook veel leuke merkjes te vinden die borstvoedingsdoeken maken. Deze bijvoorbeeld:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 handige hacks die je moet weten als je borstvoeding geeft
Sluiten