Allergisch voor huisstofmijt? Deze stofzuiger is je nieuwe life hack

Zitten jij of je kinderen vaak te snotteren, niesen of kuchen als het te stoffig is in huis? Met de nieuwe ProHygienic stofzuiger van Bosch is dat snel verleden tijd. Beauty- en lifestyle vlogger Willemijn testte ‘m uit en is razend enthousiast.

“Ik ben eigenlijk altijd aan het poetsen,” vertelt Willemijn, die samen met beste vriendin Martine eigenaresse is van het populaire beauty-, mama- en lifestylekanaal ‘Wil en Tien’. Niet omdat poetsen haar favoriete hobby is, maar omdat zoontjes Jelle (5) en Gijs (4) én man Djurre allemaal extreem gevoelig zijn voor allergieën en huisstofmijt. Sinds kort heeft ze echter een fijne hulp in de huishouding – de Bosch ProHygienic stofzuiger, om precies te zijn.

Willemijn noemt haar kerels in huis weleens gekscherend haar ‘KNO-mannen’. “Ligt er ergens te veel stof in huis, dan blijven ze maar hoesten en snotteren.” Het ergst vindt ze de loopneuzen, die man en kinderen regelmatig oplopen. “In deze tijden moeten ze dan al snel een dagje thuisblijven, wat funest is voor een drukke gezinsagenda.’

Stofzuiger wint de strijd

De strijd tegen huisstofmijten wordt door de meeste stofzuigers verloren, weet ze uit ervaring. “Huisstofmijten zijn microscopisch kleine beestjes. Ze verschuilen zich op allerlei plekken in je woning: onder de bank, tussen de plinten, in matrassen, kussens en gordijnen. En je zuigt ze niet zomaar op: bij de meeste stofzuigers wordt de huisstofmijt er aan de achterkant gewoon weer uitgeblazen.”

Ze moest dus op zoek naar zwaarder geschut dan haar trusty kruimeldief, die ze zo’n driemaal daags inzet om alle door de kinderen achtergelaten etensresten, brokjes kinderklei en knutselsnippers op te ruimen. Zodoende kwam ze uit bij een stofzuiger van Bosch. Een merk waar ze al langer goede ervaring mee heeft. “Toen onze hond nog leefde, hadden we ook al een stofzuiger van Bosch, die hardnekkige huisdierharen op zoog alsof het niets was.’

Goed van pas bij nesteldrang

Maar de ProHygienic die ze nu heeft, is helemaal een beest van een apparaat. Dankzij zijn krachtige motor is -ie uitermate geschikt voor mensen die last hebben van een allergie. Dankzij het wasbare ULPA filter wordt maar liefst 99,99% van de allergenen, fijnstofdeeltjes en bacteriën verwijderd uit de lucht en voorkomt dat deze worden teruggeblazen. Willemijn: “Dat zorgt dus voor een ultra-zuivere lucht in huis’.

De stofzuiger komt ook goed van pas bij haar nesteldrang, waar ze sinds de zwangerschap van haar derde zoontje – ze is nu 25 weken in verwachting – ineens last van heeft. “Ik mag vanwege bekkenbodemproblemen geen zwaar huishoudelijk werk meer doen, maar uitgerekend nu heb ik enorme nesteldrang,” lacht ze. “Zolder, hal, bijkeuken, babykamer: I’m coming for you!”

Schone en frisse geur

Willemijn vervolgt: “Dankzij die speciale Airfresh stofzak ruikt je huis altijd schoon en fris. Zelfs de stofzuiger zelf stinkt niet. Geen muffe geurtjes die andere stofzuigers nog weleens afgeven. En, ook fijn: omdat het snoer lekker lang is, hoef je niet constant te switchen van stopcontact.”

Het enige nadeel aan deze stofzuiger is dat -ie soms juist iets té goed zuigt. “Rondslingerende sokken of speelgoed, waar ik normaal gewoon omheen zoog, slurpt-ie zo naar binnen. Noodgedwongen moeten we nu dus eerst het hele huis gladstrijken alvorens we ‘veilig’ kunnen stofzuigen.”

In samenwerking met Bosch

Reageer op artikel:
Allergisch voor huisstofmijt? Deze stofzuiger is je nieuwe life hack
Sluiten