Redactie
Redactie Nieuws & Zo 7 jun 2018

Boterhamzakje redt te vroeg geboren baby

Toen in Engeland baby Isaac tien weken te vroeg werd geboren, deden de artsen iets wel heel merkwaardigs om het jongetje te redden. Direct na de bevalling werd de baby in een boterhamzakje gestopt..

Te vroeg
Tien weken te vroeg kwam de Engelse Isaac Derwent op de wereld. Met 1,7 kilogram was hij veel te licht. Direct na de geboorte werd de kleine Isaac tot grote verbazing van zijn moeder in een boterhamzakje gewikkeld. Het boterhamzakje werd gebruikt om het kleine mannetje op temperatuur te houden.

Bevallen
Toen moeder Jennifer met haar man aan het winkelen was kreeg zij ineens pijn in haar buik. Haar man Jonathan greep meteen in. Hij had al het vermoeden dat de baby eraan zat te komen. Eenmaal in het ziekenhuis aangekomen ging de bevalling razendsnel.

Couveuse
“Het was bizar om te zien dat je kind direct na de geboorte in een zakje wordt gestopt,” vertelt de 32-jarige moeder. Isaac werd overgebracht naar de couveuse waar zijn temperatuur verder op peil kon worden gehouden. “Het was een enorme opluchting toen ik hem voor het eerst hoorde huilen,” zei zijn moeder. Inmiddels gaat het helemaal goed met Isaac en is het al een flinke knul!

Bron: RTL Nieuws

Reageer op artikel:
Boterhamzakje redt te vroeg geboren baby
Sluiten