Marleen Staal
Marleen Staal Mama 20 dec 2018

Jouw brein past zich aan op gezichtsuitdrukkingen van je baby

Dat je baby een grote impact heeft, daar ben je inmiddels misschien wel achter. Niet alleen is het een grote verandering in je leven, maar ook je brein verandert als de baby er eenmaal is. En daar zit een goede reden achter. 

Gezichtsuitdrukkingen baby

Dacht je dat je lichaam alleen in uiterlijke kenmerken verandert wanneer je net een kindje hebt gekregen, ook in je brein wordt alles anders. Uit nieuw onderzoek blijkt dat deze veranderingen in je hersenen heel nuttig zijn. Ze helpen jou als moeder te reageren op de gezichtsuitdrukkingen van je kleine baby. Dat zorgt er  an weer voor dat de band tussen jou en je kindje sterker wordt.

Kortom: je lichaam past zich dus automatisch aan op jouw nieuwe rol als ouder en daar hoef je niks voor te doen. Dat regelt je lichaam helemaal vanzelf.

Onderzoek: kinderen kunnen stress erven van hun vader

‘Nieuw brein’

De wetenschap heeft al vaker en langer onderzoek gedaan naar de neurobiologische veranderingen die ouders ondergaan wanneer ze een kind krijgen.

De nieuwe resultaten bevestigen wat in eerder onderzoek ook al naar voren kwam, namelijk dat deze belangrijke aanpassingen in het brein ouders helpen zich aan te passen aan de nieuwe verantwoordelijkheden die bij het ouderschap komen kijken. Daarnaast helpt jouw ‘nieuwe brein’ ook om je kind te herkennen.

De onderzoekers willen nu verder onderzoek doen naar hoe de emotionele en cognitieve delen in het brein met elkaar communiceren en wat dit betekent voor ouders in het begrijpen en reageren op emoties van hun kinderen.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jouw brein past zich aan op gezichtsuitdrukkingen van je baby
Sluiten