Redactie
Redactie Do's & don'ts 7 jun 2018

Buit je zwangerschap uit!

Als je zwanger bent mag je die die bollende buik best wel eens als excuus te gebruiken voor je gedrag.

Deze vijf excuseskun je inzetten tijdens je zwangerschap!

Excuus 1) Lekker luieren

Gaat er normaal gesproken geen week voorbij waarin jij alles opruimt en schoonmaakt? Dan is dat nu voorbij. Je kunt tenslotte niet teveel tillen of bukken. Stofzuigen of de was ophangen, is -soms- gewoon even te belastend voor je. Pak dus eens lekker een boek en plof op de bank neer. Rust is belangrijk voor je baby. En als je je partner lief aankijkt, doet hij die klusjes vast graag voor je.

Excuus 2 ) Eten wat je wilt

Met de smoes ‘de baby heeft honger’, kun je zo nu en dan best erl wat eens wat extra's naar binnen werken. Patat, chocolade, chips; het maakt zo nu en dan allemaal niet uit. Je kunt zelfs dingen combineren die eigenlijk te vies voor woorden zijn onder het motto ‘gekke zwangerschapstrek’. Dus schep je bord nog maar eens vol.

Mama en zo tip: Met welke gezonde snacks bedwing je je zwangerschapslusten? Lees onze tips in Snacken tijdens de zwangerschap.

Excuus 3) Emoties uiten

Nu de hormonen door je lijf gieren, hoef je je niet meer in te houden. Heb je zin om enorm hard te huilen bij die romantische komedie? Doen. Ben je het allemaal even helemaal zat en wil je even lekker een potje huilen? Doen. Een simpele lach en wrijf over je buik met de woorden ‘ah, de hormonen hè’, doen elk eventueel commentaar verdwijnen.

Excuus 4) Ongegeneerd shoppen

Welke vrouw houdt er niet van shoppen? Nu je zwanger bent, heb je nog een beter excuus om de winkels leeg te roven of lekker vanuit je luie stoel babyspullen op het internet te bestellen. Geen ‘zou je dat wel doen?’, maar juist complimenten over hoe leuk dat nieuwe rompertje is. Vervolgens zet je alles braaf in de kinderkamer neer, want het is tenslotte voor je baby. Zo kun je weer even je koopdrang zijn gang laten gaan.

Excuus 5) Babyshower houden

Aandacht is nooit mis. Zeker niet als het word gecombineerd met een feestje, taart en cadeautjes. Nu je zwanger bent, hoef je niet meer op je eigen verjaardag te wachten. Je kunt namelijk een babyshower houden. Zo kun je allerlei leuke cadeautjes voor je baby in ontvangst nemen en volop over de groeiende baby in je buik praten. Met je mooie bolle buik sta je volop in de aandacht en kun je je alvast op de komst van je baby verheugen. Ps, regel nog wel even een vriendin die dit voor je organiseert.

Mama en zo tip: Meer lezen over het houden van een babyshower? Lees dan hier het artikel ‘Hippe babyshower’ voor leuke en originele tips.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Buit je zwangerschap uit!
Sluiten