Redactie
Redactie Kleuter 6 jun 2018

Buitenspelen: 7 spelletjes

Buitenspelen is gezond en is goed voor je kind zijn sociale vaardigheden. Kinderen die regelmatig buitenspelen zitten beter in hun vel, slapen en eten beter. Daarom geven wij tips voor leuke spelletjes tijdens het buitenspelen!

1) De verlosser

Tikkertje kennen we allemaal, maar door een verlosser aan te wijzen wordt het spel net iets leuker. Verzamel minimaal vier kids. Wijs voordat je begint een verlosser en een tikker aan. De tikker mag natuurlijk niet weten wie de verlosser is. Deze mag de getikte kinderen verlossen. Als de tikker de verlosser tikt, begint het spel weer opnieuw.

2) Flessenvoetbal

Voor dit spel heb je niet veel nodig. Een voetbal en voor iedereen een plastic fles. Vul de plastic flessen voor de helft met water. Probeer met een voetbal de fles van je tegenstander om te schoppen. Als de fles met water leeg is, ben je af.

3) Twister

Dit ouderwetse spelletje kan ook heel goed buiten worden gespeeld. Je hebt nodig: stoepkrijt en minimaal 2 personen. Met vier verschillende kleuren stoepkrijt kun je het twisterspel natekenen. Gebruik voor iedere stoeptegel een andere kleur. Tip: Gebruik het originele twisterbord voor de aanwijzingen, maar dit kun je natuurlijk ook zelf doen.

4) Bekertje water halen

Geef je kind een beker gevuld met water. Het leukste is natuurlijk om het met meerdere kinderen te spelen. Maak een parcours met stoepkrijt en zet hier en daar een pionnetje neer. De kinderen moeten een rondje om de pion heen lopen en wie met het meest volle bekertje terugkomt heeft gewonnen.

5) Stop, rood licht!

Voor dit spel heb je ongeveer vier kinderen nodig. Iemand wordt aangewezen als politieman. Dit kind gaat met zijn rug naar het groepje kinderen toe staan. Als hij roept: ‘groen licht’, mogen alle kinderen lopen en bij ‘rood licht’ draait hij zich heel snel om. Beweegt er nog iemand? Dan is hij af. Het spel gaat door totdat de politiemand is aangetikt.

6) Bungelende basket

Dit is een leuk spel om samen met je kind of meerdere kinderen te spelen. Hang een emmer met een touw aan een tak. Iedereen moet ongeveer 3 meter van de emmer afstaan. Elk kind krijgt vijf ballen en iedere bal die raak is, is een punt waard.

7) Ballenbingo

Een leuk spel voor zowel binnen als buiten. Verzamel een groepje kinderen en tennisballen. Schrijf op iedere tennisbal een nummer. Ieder kind krijgt een bal met een nummer en moet deze onthouden. Een persoon verzamelt de ballen en gooit ze weg. Wie het eerste zijn eigen bal heeft roept: ‘ bingo’!

Welk spelletje vind jouw kind geweldig om te doen tijdens het buitenspelen? Deel het hieronder!

Reageer op artikel:
Buitenspelen: 7 spelletjes
Sluiten