Redactie
Redactie Dreumes 6 jun 2018

Bye bye baby! 8 signalen dat je baby geen baby meer is

De tijd vliegt voorbij, zeker als je een ouder bent. Voor je het weet is jouw baby geen baby meer maar een dreumes. Deze acht signalen bevestigen het definitieve einde van het baby-tijdperk.

Bye bye baby, hello dreumes!

1. Hij wordt mobiel

Er gaat een hele nieuwe wereld voor je baby open. Een wereld vol avontuur, spanning en soms gevaren. Als je baby, nou ja dreumes dus, eenmaal kan rennen verandert 'ie in een kleine ontdekkingsreiziger. Helaas pindakaas, het optillen en stilzitten voor mama is voorbij. Vanaf nu is het opletten geblazen!

2. Knuffelen

Aan het onbeperkt knuffelen met jouw baby komt langzaam een einde. Tuurlijk knuffelen jullie nog wat af, maar nu je dreumes op zijn eigen voetjes kan rondrennen is knuffelen lang zo makkelijk niet meer. Gelukkig is er nog de 'troostknuffel' en die trek jij natuurlijk best vaak uit de kast. Voet gestoten, gevallen, kom maar bij mama. Gebruik maken van de situatie heet zoiets.

3. Hij wil altijd en overal zélf lopen

Eenmaal op eigen benen wil je baby de ‘wereld’ verkennen. Chillen in de buggy is verleden tijd. Naast mama lopen is het helemaal. Maar zoals je vast al hebt ervaren, je dreumes zelf laten lopen kost véél tijd. Heel. veel. tijd. Want het liefst stopt je kind minimaal één minuut om de, pak 'm beet, tien meter. Van een blaadje aan de boom tot aan een modderplas op straat, het is allemaal interessant.

4. Babytalk ontcijferen

Het blijft wonderlijk hoe snel jij je peuters gebrabbel kunt ontcijferen. Steeds vaker kan je dreumes een woord voluit uitspreken of dingen aanwijzen. En ook al klinkt het nog nergens naar, jij weet precies wat je mini-me bedoelt. Wat ben je trots! Maar wat wel een dingetje blijft is dat jij voorlopig de vertaler wordt van je dreumes.

5. Je krijgt meer was

Laten we eerlijk zijn, je kleine verkenner heeft er geen enkele moeite mee om zich tijdens het spelen of eten vies te maken. En oké, we juichen die ontwikkeling heus wel toe, maar al die extra was wat minder. Sla die vlekverwijderaars maar vast in, met een dreumes draait je wasmachine overuren.

6. Je huis verandert in Fort Knox

Fort Knox is een streng beveiligde legerbasis in Amerika. Hmm, klinkt eigenlijk meer als de huidige staat van jouw eigen huis. Want je wilt natuurlijk niet dat je huis een onveilige plek is voor je dreumes en dus ligt alles opgeborgen in kasten of hoog op de plank, maar ondanks dat commandeer je je dreumes inmiddels voor de 100e keer dat iets niet mag of dat hij ergens niet aan mag komen.

7. Actief!

Nu je dreumes een dreumes is, wil 'ie heel de dag actief en vrij zijn. Lekker rondhuppelen en rennen waar en wanneer het maar kan. En dus zijn jouw dagen gevuld met playdates, wandelingen in het park en bezoekjes aan de kinderboerderij en speeltuin. Yep, altijd on the go voor je dreumes!

8. In bad

Aan het einde van de dag is het tijd voor een bad- of douchebeurt. Maar dat klinkt gemakkelijker dan het is. Als je al de mazzel hebt dat je dreumes zonder morren gaat douchen, dan zorgt je dreumes er in ieder geval voor dat niet alleen hij of zij maar ook de badkamervloer een flinke schoonmaakbeurt krijgt. Alles nat en onder het sop. En alsof dat niet genoeg is, je dreumes weet ook weel raad met de zeepfles. Hmm, lekker zo'n hap sop!

Bron: Babyology.com.au

Reageer op artikel:
Bye bye baby! 8 signalen dat je baby geen baby meer is
Sluiten