Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Mama 20 apr 2021

9 cadeaus die iedere vrouw dolgraag wil krijgen voor haar eerste Moederdag

De eerste Moederdag vergeet je nooit. Een mijlpaal in je leven. Ook al kan je kind nog geen zelfgemaakte asbak van klein in elkaar knutselen, een cadeautje krijgen of geven aan een nieuwbakken moeder is ontzettend leuk. Wij geven tips.

Misschien weet je nog dat je vroeger zelf de trap op strompelde met verse aardbeien en croissants voor jouw moeder. Nu zijn de rollen omgedraaid! Ben je net moeder en wordt dit je eerste Moederdag? Schuif dit artikel dan maar ongegeneerd onder de neus van je partner!

Eerste Moederdag

We beginnen met de eerste tip: laat dit lijstje subtiel open staan als je zelf moeder bent zodat je partner stiekem kan kijken wat je wensen zijn.

1. De klassieker: ontbijt op bed

Zeg je Moederdag, dan zeg je: een ontbijtje op bed. Ook al moet je zelf de kruimels uit bed opzuigen, een croissantje met sinaasappelsap doet wonderen voor het begin van je dag. Zeker als je net moeder bent is het een waar geschenk om ‘s ochtends in alle rust de dag te beginnen, terwijl je partner even de babytaken op zich neemt. Dan zijn ineens die kruimels niet meer een groot probleem.

2. Luiertas

Je hebt ze in vele soorten en maten, maar het zijn niet altijd de mooiste items: luiertassen. Plus, ze verdwijnen vaak weer in de kast als je kind luier-af is. Hoe handig is het als je een luiertas kan blijven gebruiken als handtas omdat -ie zo mooi is? Dus een luiertas voor Moederdag: yes please!

3. Persoonlijk sieraad

Er zijn anno 2020 legioen sieradenmerken waar je een mooie boodschap of je naam in kan laten graveren. Een cadeau met een persoonlijk randje. Als je net moeder bent is het extra leuk om op zo’n sierraad de naam van je eerstgeborene te laten zetten. Zoals op een sieraad van Vedder & Vedder of by1Oak. Dat zijn echte eyecatchers.

4. T-shirt met opdruk

Alleen voor de echte coole moms: een T-shirt met de beroemde Mean Girls quote ‘I’m not a regular mom – I’m a cool mom’. Of een andere moeder quote. Met een T-shirt zit je nooit fout. Je kan met die liters babykots en -poep altijd een extra kledingstuk gebruiken.

5. Dagje voor mama

Op een gemiddelde dag heb je als nieuwe moeder waarschijnlijk amper de tijd om te douchen, dus een hele dag gepamperd worden door een masseuse of een nagelstyliste? Dat is precies genoeg om je batterij weer helemaal op te laden. Een cadeaubon die je kan besteden voor welke behandeling je maar wilt, is ideaal. Kun je zelf bepalen (of de moeder aan wie je het geeft) waar je het voor wilt gebruiken.

6. Wijn is fijn

Nu je na die negen maanden weer eens een glaasje mag nuttigen, is wijn natuurlijk het perfecte cadeau. Zeker als je deze ook nog eens een persoonlijke tintje geeft met een zelfgemaakt wijnlabel. Dat kun je zelf doen, maar als je niet handig bent met Photoshop en printers kun je het ook laten doen. Extra leuk: een compleet wijn arrangement samenstellen met een fles die je met belangrijke mijlpalen kan drinken, zoals de eerste avond dat je kleintje door slaapt of de eerste avond met je vriendinnen na de bevalling.

7. Zeg het met bloemen

Als de moeder in kwestie geen wijnliefhebber is, dan is een bosje bloemen minstens net zo veel waard. Want het schiet er bij je partner misschien weleens bij in een bossie voor je mee te nemen. Dat is niet erg, maar met Moederdag kan dat gelijk goedgemaakt worden. Een bosje bloemen is heel mooi, maar je kan ook een abonnement op Bloomon cadeau doen. Kun je het hele jaar door genieten van de mooiste kleuren en geuren in huis.

8. Making memories

Pak een telefoon van een willekeurige moeder en hij staat gegarandeerd vol met foto’s van de kleine. Hoewel een beeld meer zegt dan duizend woorden, kan het ook heel waardevol zijn alle gevoelens en ervaringen op te schrijven. In een mooi dagboekje bijvoorbeeld. Altijd mooi om je herinneringen aan je eerste stappen in het moederschap te bewaren en later terug te lezen. Zeker als je voor een tweede keer zwanger bent.

9. Slaap

Een groter cadeau dan een fijne nachtrust is er waarschijnlijk niet als nieuwe moeder. Dus een paar ‘free passes’ die je kan inzetten om een ochtend uit te slapen? Dat is nog eens een creatief en praktisch cadeau.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
9 cadeaus die iedere vrouw dolgraag wil krijgen voor haar eerste Moederdag
Sluiten