Redactie
Redactie Mama 2 mei 2020

5 cadeaus voor Moederdag die papa’s kunnen maken met de kids

Mama’s opgelet, dit artikel is eigenlijk niet voor jullie, maar voor alle papa’s thuis. Het is op 10 mei namelijk Moederdag, de dag waarop alle mama’s even extra geknuffeld en verwend worden. En wat is leuker dan een cadeautje van je kids krijgen dat ze zelf gemaakt hebben?

Het hoort er een beetje bij toch? Een geknutseld moederdag cadeautje van de kids. En nu de scholen dit jaar niets regelen ligt de bal bij de partner.

Maak mama blij met deze mooie Moederdag knutsels

Dus papa’s en kids: aan de slag en maak al die mama’s extra blij op 10 mei.

Een hart van goud

Natuurlijk hebben alle mama’s een hart van goud en dat laat je ze weten met dit gouden hart. Je hebt nodig: ijzerdraad, zelfdrogende klei en goudverf. Vorm van het ijzerdraad een hart en laat aan de onderkant een stukje ijzerdraad uitsteken om later in de klei te steken. Maak vervolgens een blokje van zelfdrogende klei en steek het uiteinde van het hart hierin. Laat de klei goed drogen. Als de klei droog is kan je het hart goud verven. Versier het eventueel nog met glitters of droogbloemen.

Kunstwerk uit de natuur

Ga de tuin, het bos of park in op een rustig moment en verzamel vier takken die allemaal ongeveer even lang zijn. Dit is de omlijsting van je schilderij: bevestig ze dan ook als een vierkant of rechthoek aan elkaar met touw of ijzerdraad. Weef nu zigzaggend touw om de takken heen, zodat het canvas van je schilderij ontstaat. Je kan je canvas zo veel of zo min mogelijk bedekken met touw, net wat je zelf mooi vindt. Ben je klaar? Steek dan droogbloemen tussen het touw en daar is je mooie, zelfgemaakte kunstwerk voor mama.

Lipgloss in haar favoriete kleur

Hiervoor heb je nodig: een leeg, doorzichtig potje (bijvoorbeeld zo’n potje uit een reissetje), kokosolie en een oude lippenstift van je mama. Ok, hiervoor moet je wel even een lippenstift van je moeder weten te bemachtigen, hiermee geef je namelijk kleur aan je zelfgemaakte lipgloss. Verwarm wat kokosolie in een diepe lepel, zoals een opscheplepel. Doe dit boven een waxinelichtje. Opwarmen in een schaaltje in de magnetron kan ook. Zorg dat de olie vloeibaar is en roer hier dan een mespuntje lippenstift doorheen, dit is voor de kleur. Als het mengsel egaal is, kan je het voorzichtig in het doorzichtige potje schenken. Zet het potje zonder deksel in de koelkast tot de olie gestold is. De deksel van het potje kan je in de tussentijd versieren. Daarna is je zelfgemaakte lipgloss klaar om te geven.

Tegoedbonnen voor mama

Bedenk een paar activiteiten die je voor je moeder kan doen waar ze blij van wordt. Bijvoorbeeld koffiezetten, de tafel afruimen, de vaatwasser inruimen, een ontbijtje voor haar maken, stofzuigen, samen een film kijken en ga zo maar door. De tegoedbonnen mag ze inleveren wanneer ze wilt en jij voert de activiteit uit die ze op dat moment kiest.

Krans van droogbloemen voor aan de muur

Droogbloemen blijven lang mooi en staan ook nog eens goed in elk interieur. Maak dan ook een krans van droogbloemen die je moeder aan de muur kan ophangen zodat ze er elke dag van kan genieten. Maak van ijzerdraad een cirkel of koop een kant-en-klare in de winkel. Wikkel hier met dun ijzerdraad droogbloemen omheen, wissel af met de soorten en kleuren tot je tevreden bent.

Dit artikel is geschreven door Laurien Bleeker.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 cadeaus voor Moederdag die papa’s kunnen maken met de kids
Sluiten