Rachelle Weiler
Rachelle Weiler Baby 20 nov 2020

Deze celebrities zijn ouders van doodgeboren kindjes

Het is de nachtmerrie van elke ouder: dat je kindje iets overkomt. Al tijdens de zwangerschap kan dit gevoel de kop op steken. En dat is niet onterecht: ongeveer 1 op de 200 baby’s wordt doodgeboren.

Veel ouders van doodgeboren kindjes voelen zich naast enorm verdrietig, ook vaak heel erg alleen. Waar andere ouders de kans krijgen om te genieten van hun baby’s en hen op te voeden tot volwassenen, staan ouders van doodgeboren kindjes met lege handen.

Ook het taboe dat rust op het leed rondom doodgeboren kindjes, maakt dat er in de maatschappij weinig over wordt gesproken. Gelukkig zijn er ook ouders die open zijn over hoe de doodgeboorte van hun kindje hen heeft veranderd, en hoe dit hun levens heeft beïnvloedt. Hieronder zie je een lijst van bekende ouders, die altijd een kindje zullen moeten missen.

1. Lily Allen

Een Britste zangeres die waarschijnlijk iedereen wel kent van hits als Smile, the Fear and Not Fair.

In 2010 was ze zwanger van haar vriend, waar ze later mee is getrouwd. Door een opgelopen infectie, liep de zwangerschap echter na 6 maanden uit op de doodgeboorte van hun zoon. Dit was een enorme klap voor het stel, zeker omdat Lily Allen 2 jaar ervoor met haar toenmalige vriend ook een miskraam had gehad.

In 2011 en 2013 werd het stel echter ook moeder van twee meisjes, Ethel en en Marnie.

2. Keanu Reeves

Hoewel deze beroemde acteur zoveel mogelijk van zijn leven privé probeert te houden, is bekend geworden dat Keanu en zijn toenmalige vriendin, Jennifer Syme, in 2000 ouders werden van een doodgeboren meisje, Ava Archer Syme-Reeves. Hun dochter werd na 8 maanden zwangerschap doodgeboren. Kort na de geboorte van hun dochter ging het stel uit elkaar.

Helaas kreeg Keanu 18 maanden later nog een verschrikkelijk verlies te dragen: zijn ex-vriendin kwam om in een auto-ongeluk. Het gerucht ging dat ze de controle over het stuur verloor, door de medicatie die ze slikte tegen haar depressie.

3. Jackie Kennedy Onassis

Het is alom bekend dat het leven van de Kennedy’s niet gemakkelijk was. De familie leek vervloekt te zijn met meerdere vroegtijdige sterfgevallen. De weg naar moederschap van Jackie Kennedy was dus ook geen gemakkelijke. In 1955 kreeg ze tot haar grote verdriet een miskraam. Gelukkig raakte ze in 1956 opnieuw zwanger van een dochter, Arabella, maar deze zwangerschap ging in de laatste week mis.

In de jaren erna werd Jackie ook nog moeder van gezonde kinderen Caroline, John Jr. en Patrick. Deze laatste zoon overleed echter drie dagen na zijn geboorte. Dit gebeurde drie maanden voordat het noodlot toesloeg voor haar man John Kennedy. Hij werd in 1963 doodgeschoten. Ook haar enige overlevende zoon John Jr. kwam op 29-jarige leeftijd om tijdens een vliegtuigongeluk.

4. Ellemieke Vermolen

De bekende Nederlandse actrice en haar partner topchef  Sergio Herman waren al ouders van twee zoons, maar besloten voor een derde kindje te gaan. Na een lang IVF traject bleek Ellemieke zwanger te zijn van hun derde zoon, Josha. Vlak voor de bevalling, tijdens een controle bleek dat het hartje was gestopt met kloppen. De baby was overleden doordat de navelstreng rondom de nek zat. Ellemieke staat geregeld stil bij het verlies van haar derde zoon op Instagram.

5. Demi Moore

In haar recent uitgegeven boek ‘Inside Out’ is Demi open over haar huwelijken met Bruce Willis en Ashton Kutcher, maar ook over haar 4 dochters. De eerste drie kreeg ze met Bruce Willis, maar ook met Ashton Kutcher kreeg ze een dochter, Chaplin Ray, die na zes maanden zwangerschap doodgeboren werd.

Ze vertelt over het immense verdriet dat daar op volgde. Demi was 42 toen haar dochter doodgeboren werd, en hoe graag ze daarna toch weer zwanger wilde worden, is dit helaas niet meer gebeurd.

In dit artikel lees je meer over de doodgeboorte van de dochter van Demi en Ashton.

6. Chrissy Teigen

Onlangs was er een enorme ophef over de post van Chrissy Teigen over haar zoontje dat vlak na de geboorte overleed. Chrissy en haar man John Legend plaatste een ontzettend intieme en verdrietige foto op Instagram met daaronder hun verhaal. Er kwam veel kritiek omdat men vond dat dit niet iets is waarmee je te koop loopt op Instagram en velen vonden dat dit een schreeuw om likes was.

Maar deze ode aan hun zoontje Jack is wat ons betreft niet meer dan dat, een mooie ode aan hun kindje dat ze nooit meer kunnen vasthouden.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze celebrities zijn ouders van doodgeboren kindjes
Sluiten