Redactie
Redactie Mama 8 jun 2018

Cheesecake met pepernoten en mandarijn

Volgende week is hij er weer. Die goede oude Sint! En dat betekent natuurlijk dat het pepernotenseizoen officieël is geopend!Met een peuter in huis behoort mijn gezin ook tot de Sinterklaas club! En dat vind ik helemaal niet erg. Met z'n allen naar de intocht kijken, pakjesavond vieren en ik zorg dan natuurlijk voor de lekkere hapjes. 

Dit keer deel ik een speciale sint variant van de klassieke cheesecake. Door mandarijn en pepernoten toe te voegen krijgt de taart een frisse en typische sint smaak!

Wat heb je nodig?

200 gram pepernoten
100 gram boter
1 theelepel kaneel
1 vanillestokje
600 gram Mon Chou
2 eetlepels bloem
150 gram witte basterdsuiker
3 eieren
125 gram crème fraîche
4 mandarijnen

Tip! Zorg ervoor dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Op deze manier mengen de ingrediënten het beste en krijg je geen klontjes van de roomkaas in je beslag.

Hoe maak ik het?

  • Verwarm de oven voor op 120 graden. 
  • Vet een springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

    TIP! Trek het bakpapier om de onderkant heen en maak je springvorm vast. Zo klem je het papier tussen de vorm en gaat het niet schuiven.
     

  • Laat je mini-chef de pepernoten klein maken. Doe dit door middel van een vijzel of doe de pepernoten in een theedoek. Laat de chef dan de pepernoten klein slaan met een deegroller(tje).  
  • Smelt de boter in een pan en voeg hieraan de pepernootkruimels en de kaneel toe. Roer goed door elkaar
  • Verdeel het mengsel over de vorm en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet deze tot gebruik in de koelkast.
  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Meng in een kom met de Mon Chou, bloem, suiker, eieren en crème fraîche tot een glad mengsel. Gebruik hiervoor de keukenmachine of mixer.
  • Rasp de schil van 3 tot 4 mandarijnen. Was deze eerst goed! Voeg dit toe aan het mengsel en knijp 1 mandarijn in je hand fijn. Doe het sap van deze mandarijn ook door je taartmengsel.
  • Schep dit mengsel in de vorm en strijk het glad. Bak de taart ongeveer 1,5 uur in het midden van de oven. Is hij klaar? Laat hem dan in de oven afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Zet de cheesecake in de koelkast voor tenminste 4 uur.
  • Versier de cheesecake met pepernoten of mandarijnen voor een extra feestelijke aankleding!
Reageer op artikel:
Cheesecake met pepernoten en mandarijn
Sluiten