Redactie
Redactie Zwanger 6 jun 2018

Citroen tegen ochtendmisselijkheid

Ochtendmisselijkheid kan je zwangerschap letterlijk flink zuur maken. Wie had gedacht dat door juist iets zuurs te eten of drinken, je minder misselijk kunt zijn?

Citroenen, mandarijnen, zure snoepjes: misschien moet je ze maar flink in gaan slaan als je zwanger bent.  

Ruik aan iets zuurs

Iets zuurs naar binnen werken is wel het laatste waar je zin in hebt als je zo misselijk bent. Maar medici én ervaringsdeskundigen zweren erbij. “Probeer op een zuur snoepje te zuigen, wat citroenlimonade te drinken of alleen maar aan iets zuurs te ruiken”, adviseert de Amerikaanse gynaecologie-expert Michele Hakakha op Parents.com. “Een patiënt van me had tijdens haar zwangerschap altijd een citroen bij zich. Als ze de schil openkrabte en eraan rook, voelde ze zich beter.”

Tegenstrijdig

Ook de Amerikaanse psychotherapeut Cara Itule is ervan overtuigd dat zuur eten en drinken helpt de misselijkheid te verlichten. Zelf had ze tijdens haar zwangerschap ook enorm last van ochtendmisselijkheid. “Het klinkt tegenstrijdig om iets zuurs te nemen als je misselijk bent, maar het werkt echt”, vertelt ze aan Romper.com. Conclusie: when life throws you lemons, make lemonade. 

HCG-hormoon

Ochtendmisselijkheid is eigenlijk een wat gekke benaming, want je kunt je tijdens je zwangerschap de héle dag misselijk voelen. Wij hebben het nu daarom even over zwangerschapsmisselijkheid. Het is niet precies bekend wat de oorzaak is van zwangerschapsmisselijkheid. Waarschijnlijk is de verandering in hormonen een oorzaak. Het HCG-hormoon dat aangemaakt wordt, heeft namelijk invloed op de spijsvertering. Ook kan stress van invloed zijn op misselijkheid. Wat het ook is, je kunt het niet voorkomen. Maar als we bovenstaande expert mogelijk geloven, wél minderen.

Tip! Dit kun je nog meer doen tegen zwangerschapsmisselijkheid 

Bron: Parents.com/Romper.com

Reageer op artikel:
Citroen tegen ochtendmisselijkheid
Sluiten