Redactie
Redactie Mama 7 jun 2018

Cursus manipuleren

Wij vrouwen zijn er meer dan goed in. Een pruillipje en een krokodillentraan als we onze zin niet krijgen. Zijn we die mannen hiermee echt te slim af? We krijgen wel onze zin, toch? Volg hier de cursus! 

Wie wil er nu niet altijd zijn zin krijgen? Helaas is het niet realistisch om te denken dat iedereen maar achter je aan loopt. Vooral niet in je relatie. Toch kun je vaker je zin krijgen als je goed nadenkt over je strategie. Met deze methodes lukt het je voortaan altijd!

De subtiele

Als je iets gedaan wilt hebben van je man, sta je als eerste voor de keuze of je hem gaat dwingen of vragen. Resultaten uit het verleden laten zien dat dwingen vaak niet de optie is om iets snel gedaan te krijgen. Hangt het deurtje van het keukenkastje al een tijdje scheef? En is je dat een doorn in het oog? Begin hier dan op een subtiele manier over. Druk hem niet meteen met de neus op de feiten, maar geef af en toe een hint. Gooi een paar balletjes op, maar laat het daar dan ook bij. Ga hierin steeds verder totdat hij ineens ‘zelf’ op het idee komt om de keuken eens onder handen te nemen. Klaar ben je!

De clown

Soms zal het bovenstaande niet helpen om je zin te krijgen, gebruik dan humor. Hierbij is timing belangrijk. Begin niet over dingen als hij het druk heeft of net een voet over de drempel zet als hij thuiskomt uit z’n werk. Wacht het goede moment af en maak er eerst een grapje van. Of een licht ironische opmerking. ‘Fijn hé dat de keukenkastjes zo scheef hangen, dan kun je gewoon wat uit de kastjes halen, zonder ze te openen.’ Hierdoor confronteer je hem niet meteen met de feiten, maar zet je het wel even in de spotlight. Hij denkt uit zichzelf lief te helpen door de te doen wat je aangestipt hebt. Ideaal!

De pruillip

Houd je wel van een beetje drama? Dan is de pruillip-techniek misschien wel wat voor jou. Als je deze techniek goed onder de knie hebt, werkt hij super. Let er wel op dat je hem niet te vaak in zet en overdrijf niet. Mannen zijn gevoelig voor vrouwen met verdriet. Ze werpen zich meteen op als de ‘redder’. Zo ook als je je zin niet krijgt. Trek een pruillip, laat (als je goed bent) een traan lopen en je patner is als was in je armen.

De ‘less is more’

Nog iets dat werkt is de ‘less is more’-methode. Je wilt je zin krijgen? Eis dan iets meer dan je eigenlijk wilt bereiken. Jij wilt alleen die boom voor de deur uit de grond? Zeg dat alle bomen voor jouw part mogen wieberen. Hij sluit een compromis met je dat alleen die voor de deur eruit gaat. Jij stemt met een pruillip toe en klaar is kees!

Reageer op artikel:
Cursus manipuleren
Sluiten