Redactie
Redactie Baby 7 jun 2018

Dansen met je baby

Uitgekeken op babyyoga en -massage? Dan is het tijd voor iets nieuws! Wat dacht je van de cursus ‘Mama danst’? Dansen op fijne muziek met je baby in je armen. Lekker bewegen en ontspannen met andere mama’s!

Iris van Peppen (31) is danslerares moderne dans en geeft de cursus ‘Mama danst’. “Ik ben zelf acht maanden geleden bevallen van mijn zoon Yves en ik merkte dat er na de zwangerschap eigenlijk niet zo veel meer is. Voor de bevalling heb je allerlei leuke cursussen en daarna houdt het eigenlijk op voor mama’s. Alles draait om de baby, zoals bij babymassage. Ook miste ik het contact met andere mama’s.”

Bewustzijn

Iris kreeg het idee van ‘Mama danst’ via een collega in Montreal. “Ik zag een filmpje van de cursus op internet en vond het meteen leuk.” Bij de cursus draait het niet alleen om dansen en bewegen. Dat je er andere mama’s ontmoet is zeker net zo leuk. “Je hoeft ook echt geen dansachtergrond te hebben om mee te doen”, vertelt Iris. “Een belangrijk punt in de les, is dat je je meer bewust wordt van je lichaam. Het draait in deze lessen vooral om de moeder.”

Dansen met je baby

De dansles begint met stretchen en ontspannen. “Het gaat tijdens de les vooral om het contact met jezelf. Het is logisch dat je na de bevalling het bewustzijn van je eigen lijf weer terug moet vinden. De danslessen helpen hier zeker bij.” Na de warming-up is het tijd voor improvisatie, dansoefeningen en dansen met je baby in je armen. “Dansen met je baby is pittiger dan je denkt. Je draagt toch zo’n acht kilo met je mee.” Tijdens het dansen verbrand je dus ook nog eens lekker wat calorieën! 

Vooral mama

Tijdens de cursus ‘Mama danst’ gaat alles heel relaxed. Als je baby lekker wil liggen in plaats van meedansen, kan dat. Voeden en verschonen tijdens de les? Het hoort er allemaal bij. “Het gaat er om dat de moeder en kind het alle twee naar hun zin hebben.” Tijdens de les merk je dan ook duidelijk dat baby’s en mama’s plezier hebben. De baby’s kraaien als ze keer op keer de lucht in worden getild en de mama’s glunderen met hun spruiten mee.

Ervaringen

De mama’s die meededen aan de dansles zijn enthousiast. “Het is heerlijk om door de ruimte te dansen met je kind”, lacht een deelneemster, “en het is nog best intensief.” Een andere deelneemster vertelt dat ze het vooral leuk vond om te zien dat de kindjes ook contact maakten met elkaar. “Op een gegeven moment zaten ze tegen elkaar te ‘kletsen’ en naar elkaar te lachen.” Huilende baby’s werden ook meteen weer vrolijk na een rondje zwieren door de ruimte. Dus je kunt zeker een dansje wagen met je uk! 

Alle info op een rij

De cursus omvat vijf lessen en is bedoeld voor mama’s met een kind in de leeftijd twee tot twaalf maanden. Deze leeftijd is een richtlijn, want sommige kinderen kunnen ook na twaalf maanden nog meedoen. De lessen worden gegeven in Utrecht. Kijk voor meer informatie op de website van ‘Mama danst’.

Foto Iris: Lilian van Rooij

Reageer op artikel:
Dansen met je baby
Sluiten