Redactie
Redactie Gezin 8 jun 2018

De charme van de ‘papa-aanpak’

Hoewel jullie samen voor de kinderen zorgen heeft papa soms toch een andere kijk op de opvoeding dan jij. Maar ook de papa-aanpak heeft zo zijn charme.

Zo doet papa dat…

Aankleden

Hoe is het met de smaak van jouw hubbie gesteld? Weet hij precies welk shirt bij welke broek past of leg jij stiekem toch de setjes klaar? Hoewel de kledingkeuze van papa voor veel moeders een reden tot ergenis is, maakt het je kind waarschijnlijk geen biet uit hoe hij erbij loopt. En zeg eens eerlijk, stiekem ziet die roze maillot er in combinatie met die oranje jurk toch best wel weer cute uit.

Modderpootjes

Houd jij je hoofd koel als je kind buiten aan het ravotten is of krijg je het spaansbenauwd als je kind in de modder speelt of met zijn nieuwe sneakers een potje gaat voetballen. Meestal zijn vaders wat relaxter als het hierop aankomt. En daar kunnen moeders weer wat van leren, want hoe erg is het nu eigenlijk als je kind met modderpootjes thuis komt? Een doekje erover en de ergste vlekken zijn alweer verdwenen.

Tip: Is jullie dochter ook zo dol op papa? Wij verzamelden 10 redenen waarom de relatie tussen vaders en dochters zo speciaal is.

Stoeien

Het klinkt wat ouderwets, maar in veel huishoudens is papa toch nog steeds degene die het meest van stoeien houdt. Klimmen op de bank, door de woonkamer schuiven alsof het een ware militaire oefening betaamt, het kan papa meestal niet gek genoeg. Ben jij een moeder die wél lekker meestoeit en niet bang is voor een paar blauwe plekken? Dan is het dubbele pret voor je kind!

Charme

Ondanks dat papa sommige dingen anders aanpakt dan je zelf zou doen, kun je niet ontkennen dat ook zijn aanpak zo zijn charme heeft. Want zeg nou zelf. Als je binnenkomt en struikelt over speelgoed en in je val nog net je partner en kind samen op de bank ziet slapen. (De laatste in zijn spidermanpak, met haren door de war en verschillende sokken aan.) Dan is die gelukzalige glimlach op allebei die snoetjes reden genoeg om ze een dikke knuffel te geven!

Mama en zo tip: Nu jullie ouders zijn, schiet jullie quality time er wel eens bij in. Maar deze 10 redenen zorgen ervoor dat jullie nog lang en gelukkig samen blijven.

Reageer op artikel:
De charme van de ‘papa-aanpak’
Sluiten