Redactie
Redactie Gezin 12 jul 2018

De leukste Airbnb’s in Nederland voor het hele gezin #2

Een vakantie met de kids kan soms een heel gedoe zijn. Een jammerend kind hangt aan je ene arm en je trekt de trolley achter je aan met de andere. Drukke bedoeningen, toeristische plekken en vliegvelden zijn dus, letterlijk, niet de way to go dit jaar. Een privé-accommodatie in eigen land, via Airbnb, is dan wellicht iets wat je wél wilt.

Laatst deelden we al vijf Airbnb toppers met je en hebben nóg vijf kindvriendelijke opties op het menu staan. Zo heb je weer een extra dosis inspiratie voor een zomer in eigen land! 

1.  Een oase van rust en privacy in Rotterdam

Stedentrip naar Rotterdam? Vooral met het gezin is het prettig wanneer je op een zo rustig mogelijke manier kunt verblijven in deze drukke stad. Dit appartement bevindt zich op een unieke, rustige locatie op slechts een kwartiertje lopen van het centrum. Privacy ten top! Je hebt een eigen keuken, badkamer (mét bad) en vijf slaapkamers. Wat wil een mens nog meer?

Er is ook ontzettend veel om te zien: de indrukwekkende Erasmusbrug, de mooiste straatkunst en natuurlijk de Rotterdamse Haven. Vooral met kinderen heel erg interessant! Je kunt bijvoorbeeld voor een fietstocht kiezen om niks van de highlights van Roffa te missen.

Je betaalt 67 euro per nacht en er is ruimte voor vijf personen.

2. Appartement dichtbij het strand van Scheveningen

Wanneer je graag je vrije dagen aan zee vertoeft, is dit appartement je volgende bestemming. In een hofje in Scheveningen is namelijk een fijn appartement voor maximaal drie personen te huur. Nederland’s eigen stukje Frankrijk.

Er zijn twee verdiepingen, een keuken én een gezellige woonkamer. Het is ver weg van de drukke pier waardoor het ideaal is om met jonge kinderen naartoe te gaan om in alle rust van het strand en de zee te genieten. Wedstrijdje zandkastelen bouwen zónder dat iemand het allemaal omver loopt.

Per nacht betaal je 65 euro.

3. Je ‘eigen’ huisje dichtbij de zee in Bergen

Thuiskomen na een dagje strand. Het kan in dit knusse zomerhuisje dichtbij zee in Bergen. Wederom geschikt om met jonge kinderen naartoe te gaan. Het is daarnaast op fietsafstand van Egmond aan Zee én de stad Alkmaar. Het huis, voorzien met keuken en goede koffie, staat midden in een rustige woonwijk.

Het huisje is vooral geschikt voor een jong en klein gezin. Je betaalt 55 euro per nacht.

4. Slapen in een échte Hollandse molen in Bergen

In het kader van overnachten als een rasechte Hollander, zit je wat dat betreft helemaal goed op deze unieke locatie. Slapen in een molen: vooral kinderen zullen dit helemaal leuk gaan vinden, júist omdat het anders dan anders is. Dit culturele optrekje in de weilanden is ook nog eens in bezit van een keuken. Onder andere in de buurt van de kaasmarkt in Alkmaar en het strand.

Per nacht betaal je 95 euro. Er kunnen maximaal vijf personen slapen.

5. Beleef het eilandleven in een chalet op Texel!

Eilandhoppen in Nederland? Wanneer je begint op Texel, of er gewoon enkele dagen naartoe wil, kun je ervoor kiezen om deze luxe chalet te huren aan de bosrand bij het levendige duindorp de Koog. Hier vind je gezellige winkeltjes en restaurantjes én twee supermarkten in de buurt. Perfect om met z’n allen tot rust te komen.

Dit luxe, knusse chalet kost 80 euro per nacht en is voor maximaal 4 personen.

Reageer op artikel:
De leukste Airbnb’s in Nederland voor het hele gezin #2
Sluiten