Kindje op komst? Dit zijn de leukste boeken voor aanstaande vaders

Hoera, je bent zwanger! En hoewel jij waarschijnlijk diegene bent die kampt met de misselijkheid, humeurigheid, een boller wordende buik en slapeloze nachten, heb je dit kindje niet alleen gemaakt. Ook onze partners staan op het punt om vader te worden!

Tijdens de zwangerschap kan een baby voor partners nog best wel een ver-van-hun-bed-show zijn. Wat gaat er straks allemaal veranderen? Hoe is het om straks écht moe te zijn? Veel aanstaande vaders kunnen zich er nog maar weinig bij voorstellen.

Maar omdat een goede voorbereiding altijd het halve werk is, zetten wij de leukste, meest informatieve en grappigste boeken voor aanstaande vaders onder elkaar. Jij zwanger? Dan kan hij zich vast goed inlezen!

1. Zwangerschapsboek voor mannen – Gerard Jansen

Een zwangerschap hoeft zeker niet altijd een serieuze of zware zaak te zijn. Dat bewijst dit boek, van Gerard Jansen. Op een luchtige en humoristische manier worden de aanstaande vaders door alle weken van de zwangerschap getrokken en worden ze voorbereid op de komst van hun kleintje.

Prijs: 15,99, bestel ‘m hier

zwangerschapsboek voor mannen

2. Vader worden voor dummies – Matthew Miller

Een internationaal zelfhulpboek voor alle aanstaande vaders over de hele wereld. De meest basale begrippen worden uitgelegd, dus de drempel ligt lekker laag. Er bestaat geen vader die dit teveel of te lastig zal vinden!

Prijs: 11,99, bestel ‘m hier

vader worden voor dummies

3. Tuurlijk schatje – Jasper Rombout

Jasper Rombout werd zelf vader en vond dit een life-changing gebeurtenis. Met het schrijven van dit boek hoopt hij andere aanstaande vaders voor te bereiden. Dit doet hij met grappige info, verhalen van andere vaders, en als het niet anders meer kan: bier.

Prijs: 15 euro, bestel ‘m hier

tuurlijk schatje

4. Help ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt – Kluun

“Alles dat u nooit over zwangerschap en baby’s wilde weten” is niet voor niets de ondertitel. Luchtig leesvoer voor een optimale voorbereiding. En dat het luchtig is, blijkt wel uit een van de eerste zinnen: ‘U hebt een vrouw zwanger gemaakt en als het meezit, is het nog uw eigen vrouw ook.’

Prijs: 12,50, bestel ‘m hier

Help ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt

5. Commando Papa – Neil Sinclair

Schrijver Neil Sinclair beweert dat je het gezinsleven als aanstaande vader als een militaire operatie moet aanvliegen. Hoe maak je bommen in de vorm van poepluiers onschadelijk en hoe richt je ‘basecamp’ oftewel, de babykamer in? Tussen al deze hilariteit door, biedt het boek ook een schat aan waardevolle informatie.

Prijs: 14,99, bestel ‘m hier

commando papa

6. Baby-management voor mannen – Henk Hanssen

Omdat sommige vaders het moeilijk vinden om zich een leven met een baby voor te stellen, biedt Henk Hanssen in zijn boek de oplossing. Aanstaande vaders worden aangemoedigd om de gezinsuitbreiding te zien als een onderneming waar zij de manager van zijn. Boordevol goede informatie én echte mannen-humor.

Prijs: 17,95, bestel ‘m hier

baby-management voor mannen

7. Handboek voor vaders – Beau van Erven Dorens

Een handboek over hoe de man zich staande houdt tijdens de zwangerschap en de kinderjaren. Beau wil in dit boek vooral dat je weet dat je niet alleen bent als je zwangere vrouw weer wil dat je een borrel afzegt, of wanneer je je kids wel achter het behang kan plakken. Bruikbare info met een relativerende dosis humor.

Prijs: 19,99, bestel ‘m hier

handboek voor vaders

Op zoek naar een boek voor jullie beiden?

Waar je man ook bruikbare informatie uit kan halen, maar dat tegelijkertijd kan dienen als handboek voor je zelf? Kies dan voor Buskruit met Muisjes. Op zich geschreven voor beide ouders, maar met een lichte focus op jou als vrouw. Alle mannen worden in het boek aangesproken als ‘Jan’ en worden voorzien van eigen blauwe kaders, boordevol praktische info.

Prijs: 20,99, bestel ‘m hier

buskruit met muisjes

Wat zijn jouw favoriete boeken voor aanstaande vaders?

Lees ook: Dit moeten vaders weten over de zwangerschap

Reageer op artikel:
Kindje op komst? Dit zijn de leukste boeken voor aanstaande vaders
Sluiten