Redactie
Redactie Mama 6 jun 2018

De Mama Sutra

Na de geboorte van je kindje is je seksleven misschien een beetje ingedut. Schud je relatie weer wakker met onze Mama Sutra! Herontdek de spanning van het verleiden en het genot van elkaar verwennen.

Er is geen enkele reden waarom seks na je bevalling niet, net zo goed of zelfs beter kan zijn, dan voorheen. Je baby is iets heel bijzonders dat je samen met je partner hebt gecreëerd. Dit schept een intieme band, die jullie hele relatie kan versterken. Ook in de slaapkamer! Gebruik deze tips om je seksleven nieuw leven in te blazen.

Langzaam en innig
Snel en gepassioneerd
Erotisch diep
Avontuurlijke seks

In the mood

Met kinderen in huis wordt seks soms een gehaaste ‘klus’. Neem toch de tijd om van elkaar te genieten en bouw de spanning op. Begin met een massage. Experimenteer met nieuwe aanrakingen, terwijl je nieuwe plekjes van elkaars lichaam ontdekt. Gebruik en stimuleer al je zintuigen. Zet jullie favoriete muziek aan, zorg voor lekkere hapjes en gebruik essentiële oliën om je slaapkamer lekker te laten ruiken. Gebruik je handen, je nagels, je mond, je tanden en zelfs je haar om elkaar op te winden.

Langzaam en innig

Na een lange, drukke dag bestaat de verleiding om op je bed te ploffen en in slaap te vallen. Geef er niet aan toe, maar geniet van elkaar. Dit zijn Kama Sutra standjes voor intieme, langzame seks vol gevoel.

 • De Omhelzing

Jij ligt op je rug met je benen gespreid. Hij gaat boven op je liggen en gaat bij je naar binnen. Houd allebei je benen recht. Door zo dicht bij elkaar te liggen voor het vrijen, neemt de seksuele spanning toe. Kijk elkaar diep in de ogen of kus gepassioneerd terwijl je langzaam je ritme versneld. Een variant is ‘De Omhelzing Op Je Zij’. Jij ligt op je rechterzij, je partner op zijn linkerzij. Met wat oefening kun je vanuit ‘De Omhelzing’ in een ‘Omhelzing Op Je Zij’ rollen voor andere sensaties.

 • De Wijdopen Positie

Je partner ligt bovenop. Jij buigt je knieën en zet je voeten plat op het bed. Til je bekken op. Hij kan doorgaan met stoten of stil blijven terwijl jij je bekken op en neer beweegt. Het kan moeilijk zijn deze positie lang vol te houden, maar het is een sexy standje “tussendoor”. Leg kussens onder je rug voor een heel andere sensatie.

 • Kama’s Wiel

Een sexy alternatief voor liggend vrijen. Hij zit op de vloer of op jullie bed met zijn benen voor zich uit. Jij gaat schrijlings op hem zitten met je benen uitgestrekt achter zijn lichaam. Houd elkaar vast aan het bovenlichaam. Na een tijdje kan jij je achterover laten vallen zodat je partner je clitoris met zijn vingers kan stimuleren terwijl hij in je blijft. Je kunt elkaar ook bij de voeten vasthouden om het makkelijker te maken je van elkaar af te duwen.

Snel en gepassioneerd

Als je weinig tijd hebt, kun je improviseren met deze snelle, maar effectieve standjes. Voor extra spanning kun je ze proberen op ongewone plaatsen.

 • De Ondersteunde positie

Deze klassieke positie voor een vluggertje is ideaal voor partners die ongeveer even lang zijn. Je helemaal uitkleden is niet eens noodzakelijk! Ga met je rug tegen een muur staan terwijl je partner zijn lichaam tegen je aandrukt. Sla één been om hem heen (hoe hoger hoe beter) en geniet! Dit is ook een geweldige positie voor seks onder de douche.

 • Knie-in-elleboogstandje

Dit is een standje dat een behoorlijk uithoudingsvermogen vraagt van je partner. Maar het is de moeite waard. Je partner tilt je op, zodat jouw knieën in de holtes van zijn ellebogen komen te rusten. Sla je armen om zijn nek. De ervaring dat je helemaal opgetild wordt, is erg opwindend. Stilstaan mag, maar je kunt ook aan de wandel gaan. Dat veroorzaakt erotische sensaties en je kunt je naar je slaapkamer verplaatsen waar jullie je op het bed kunnen laten vallen.

 • Het Negende Standje

Een variatie op ‘Op Zijn Hondjes’ maar comfortabeler en ideaal voor snelle, hartstochtelijke seks. Leg een stapel kussen op de vloer. Buig je voorover over het bed of een stoel terwijl je partner achterlangs bij je naar binnen gaat. Wissel ondiepe stoten af met diepe en geniet met volle teugen.

Erotisch diep

Vrouwen bereiken zelden een vaginaal orgasme. Diepe penetratie kan hierbij een handje helpen, maar zorg ultiem genot wel voor een rustig tempo. Deze standjes lenen zich voor langzame seks.

 • De Gapende Houding

Ga op je rug liggen. Doe je benen omhoog en laat ze tegen je partners bovenlichaam rusten. Hij kan je handen of je voeten vasthouden ter ondersteuning bij het stoten. Soepele liezen zijn wel een vereiste voor de vrouw. Als variant kun je ook je knieën naar je schouders brengen en je voeten op zijn schouders laten rusten. Begin langzaam.

 • Olifantstandje

In deze positie wordt je G-plek gestimuleerd door je partners penis. Ga op je buik liggen terwijl je partner achterlangs naar binnen gaat. Verhoog de sensatie door je benen wijd te spreiden of kussens onder je bekken te plaatsen.

 • De Grote Bij

Deze keer ligt je partner op zijn rug, terwijl jij je boven op hem laat zakken. Leun met je handen op zijn bovenbenen. Zet je voeten aan weerszijde van zijn lichaam en breng je knieën boven zijn borstkas samen. Maak cirkelende bewegingen met je bekken. Als variatie kun je je benen uit elkaar doen, je handen op zijn borstkas steunen en op en neer bewegen.

Avontuurlijke seks

Deze standjes zijn ideaal om je seksleven spannend te maken. Ze vereisen wel wat flexibiliteit van jouw kant, maar zijn het proberen waard.

 • De Rijzende Positie

Terwijl je op je rug ligt, houd je je benen omhoog in een gespreide V. Spreid je benen zover je kunt. Hierdoor heeft je partner een grote vrijheid bij het stoten. Je kunt ook je knieën buigen en je voeten op het bed zetten of je knieën omhoog trekken voor verschillende sensaties. Experimenteer tot je een positie hebt gevonden die jullie beiden lekker vinden.

 • De Top

Ga bovenop je partner zitten en laat je op zijn penis zakken. Kruis je benen voor je op zijn borstkas. Jullie kunnen allebei het tempo bepalen. Hij door je naar voren en achteren te bewegen en jij door cirkelende bewegingen te maken. Je partner kan je clitoris stimuleren of je kunt het zelf doen zodat je partner kan toekijken als erotisch extraatje.

 • Het Bevrijden Van Het Lid

Je partner ligt met een kussen onder zijn schouders en trekt zijn knieën op. Jij hurkt schrijlings boven hem en laat je op zijn penis zakken. Je kunt je op twee manieren bewegen in deze positie. Jij kunt je op en neer bewegen door je knieën te buigen of je partner gebruikt zijn benen om jou op en neer te laten bewegen. Jij geniet van je dominante rol in deze positie terwijl het voor je partner heel erotisch is om bereden te worden.

Wanneer mag het?

Gun je lichaam de tijd om zich te herstellen. Te snel seks hebben zou niet alleen pijnlijk zijn, maar er is ook een serieus infectie-risico. Het duurt ongeveer 17 dagen voordat de baarmoedermond volledig is gesloten. Concreet gezien kun je weer seks hebben op het moment dat je niet meer vloeit en alle eventuele wonden zijn geheeld. Bijna een kwart van de jonge ouders doet ‘het’ na twee tot vier weken weer. Zo’n 37% heeft binnen één tot twee maanden weer seks. Als seks na de bevalling pijnlijk blijft, ook na een aantal weken, neem dan contact op met je huisarts of verloskundige. Zij kunnen nakijken of er geen ontsteking zit en of eventuele hechtingen goed zijn genezen.

Reageer op artikel:
De Mama Sutra
Sluiten