Redactie
Redactie Babynamen 7 jun 2018

De meest opvallende babynamen van 2015

Heb jij ook maandenlang gewikt en gewogen tussen verschillende namen voor je kind? Deze ouders gingen voor een wel heel opvallend exemplaar…

Het is afgelopen jaar dus voorgekomen dat iemand een geboortekaartje door de brievenbus kreeg, waar de naam Marjo-lae’neiy op stond. In deze zelfde categorie – niet uit te spreken namen – vonden we ook X’Jeàneyshá-Treángelys en Ifeadikachukwu. “Sorry, kun je dat nog één keer spellen?” 

Opvallende Nederlandse namen
In de lijst met meest opvallende babynamen 2015 waren er ook een paar Nederlands. En zijn namelijk wat jongens geboren met de namen Ruig en Stoer. Ook het meisje Lief is in 2015 ter wereld gekomen.

Bijzondere uitspraak
Op z’n zachts gezegd stonden er ook nog wat namen tussen die – vooral als je ze uitspreekt – erg bijzonder zijn.

•    Aykut
•    Dikshit
•    Phuc 
•    Eylül
Dit zijn namen waarbij je even twee keer moeten vragen of je dat echt goed gehoord hebt.

Voetbalnamen
2015 was ook het jaar waarin veel ouders hun kroost naar bekende voetballers hebben vernoemd. Zo is er een Ronaldinho geboren, maar ook een Rooney, Messi en een Zlatan. Overigens allemaal jongetjes. Zullen de ouders hopen dat ze met de naam ook de voetbalskills krijgen?

Populairste kindernamen 2015
Ook de lijst met meest populaire kindernamen in 2015 is bekend gemaakt. Het blijkt dat Liam en Emma de meest gekozen namen waren afgelopen jaar. In 2014 waren dit nog Daan en Sophie. We zijn erg benieuwd welke namen jullie dit jaar voor ons in petto hebben!

Bron: RTL Nieuws/SVB

Op zoek naar een leuk geboortekaartje? Wij tippen Lief & RebelsHier vind je de allerleukste geboortekaartjes; of je nu een hip, lief of juist stoer kaartje zoekt. Heb je jouw favoriet gevonden? Met code PROEF ontvang je maar liefst twee gratis proefkaarten!

Reageer op artikel:
De meest opvallende babynamen van 2015
Sluiten