Redactie
Redactie Mama 7 jun 2018

De perfecte papa

Eindelijk, jullie langverwachte kind is er. Naast geliefde, dochter, zus en partner ben je nu ook mama! En de mama van tegenwoordig verwacht een heuse superdad aan haar zijde.

De mama van nu neemt geen genoegen meer met een papa langs de zijlijn. Nee, ze wil een papa die meedenkt, meedoet en haar ondersteunt in alles. Van poepluiers tot flesjes geven en van snotneuzen afvegen tot slaapliedjes zingen. Papa heeft het maar druk met zijn nieuwe rol. De perfecte papa bestaat niet, evenals de perfecte mama. Maar met deze aanwijzingen zit je lief al een eind op de goede weg.

Verwachtingen

Het is handig om eerst de verwachtingen van je partner te checken. Dadelijk verschoon jij alle luiers terwijl dat je partner’s favo klus (kleine kans) is. Het is handig om de taken samen te verdelen, zodat jullie er alle twee vrede mee hebben. Als mama moet je ook dingen los durven laten en geen commentaar hebben als hij de dingen niet op jouw manier doet.

Band opbouwen

Naast de verzorging van je baby is een band opbouwen minstens zo belangrijk. Aandacht dat is wat je kind van je wil, ook als het ouder wordt. Dus in het begin veel knuffelen en later tijd vrij maken om met hem te spelen, of op je schoot een verhaaltje voor te lezen. Je hoeft je niet eens uit te sloven. Als jij op de computer aan het werk bent, vindt je kind het heerlijk om naast je aan het bureau te knutselen. Is je kind wat ouder? Doe dan activiteiten speciaal alleen met hem. Dit geeft je baby een goed en uniek gevoel.

Perfecte papa tips!

  • Maak tijd vrij voor je kind. Je moet je sowieso aanpassen aan deze nieuwe situatie. Misschien moeten er oude activiteiten sneuvelen, omdat je nu thuis meer nodig bent.
  • Verdeel de huishoudelijke taken en de zorg voor je kind goed. Zodat jij en je partner hier beiden tevreden mee zijn. Dus ook poepluiers verschonen en midden in de nacht flesjes geven.
  • Zorg goed voor jezelf, anders kun je ook niet goed voor je gezin zorgen.
  • Neem de stress  van je werk niet mee naar huis. Je kind voelt emoties goed aan en neemt ze over.
  • Speel, knuffel en praat met je kind. Lees voor uit sprookjesboeken en zing liedjes met hem.
  • Stort je niet alleen op je vaderrol. Vergeet je partner niet! Maak tijd vrij en doe dingen samen. Verwen je vrouw, dan zal zij jou ook zeker niet vergeten. En als mama blij is, is je kind blij en loop jij automatisch ook op wolken.
  • Geniet van je kind. Voor je het weet is hij groot!
Reageer op artikel:
De perfecte papa
Sluiten