Redactie
Redactie Beauty 7 jun 2018

De perfecte pedicure

We lopen er de hele dag op en vinden het dan gek dat ze er niet altijd even charmant uitzien. Ze leggen het vaak af tegen glanzende haren, verzorgde handen en mooi opgemaakte ogen. Voeten krijgen lang niet de aandacht die ze verdienen. Maak nu van je voeten echte publiekstrekkers en stop ze niet weg, maar show ze.

Sensationeel mooie voeten kun je thuis creëren, zonder een maandelijks bezoekje aan de pedicure. Je moet er even aandacht aanbesteden, maar uiteindelijk maken goed verzorgde voeten je gewoon blij. Je steekt ze met plezier in je nieuwe sandaaltjes en slippers zijn geen probleem meer. Let maar op, je voelt je zelfs sexy met mooie voeten.

Voorbereiding

Je hebt wel wat attributen nodig om aan je pedicuresessie te beginnen. De meeste dingen zul je zelf al in huis hebben. Zorg voor een acetonvrije nagellakremover, wattenschijfjes, nagellak (doorzichtig of in een gezellig kleurtje), nagelverharder, teiltje (voor een voetenbad), jojoba-olie en salie-olie, puimsteen, nagelschaartje, nagelriemremover, bodylotion of voetencrème, handdoek en een voetvijl. 

De pedicure

In zeven stappen bereik je de perfecte pedicure.

  • Stap 1: Verwijder eventuele oude nagellak met nagellakremover. Als je nagels verkleurd zijn door de gekleurde nagellak, breng de volgende keer dan eerst een laagje doorzichtige nagellak of nagelverharder aan.
  • Stap 2: Week je voeten hierna een kwartiertje in een teiltje met warm water. Doe Jojoba-olie in het water voor zachte voeten en geef je voeten een energieboost met salie-olie. Een handjevol zout in het water helpt tegen gezwollen voeten.
  • Stap 3: Verwijder nu de dikke eetlagen van bijvoorbeeld je hiel en de bal van je voet met je voetvijl. Op de plaatsen waar de eeltlaag dunner is, gebruik je een vochtige puimsteen.
  • Stap 4: Knip je teennagels recht af en niet zoals bij je vingernagels in een boogje. Hiermee voorkom je dat je teennagels ingroeien. Vijl vervolgens je teennagels net zo glad als je vingernagels.
  • Stap 5: Bij elke verzorgbeurt van je voeten moet je je nagelriem terugduwen. Je nagelriem is de dunne huis op de plaats waar je nagel begint. Doe dit voorzichtig met een wattenstaafje of papieren, ronde nagelvijl.
  • Stap 6: Was je voeten hierna en masseer ze vervolgens voor een goede bloedsomloop. Smeer ze daarna in met een voedzame bodylotion of een speciale voetencrème. Laat dit goed intrekken.
  • Stap 7: Nu is het tijd voor de ‘finishing up’. Breng eerst een laagje basislak aan op je nagels als bescherming. Laat dit laagje goed drogen en lak vervolgens je nagels één of twee keer. Laat ook deze lak goed drogen. Nu zijn je voeten klaar om gekust te worden!
Reageer op artikel:
De perfecte pedicure
Sluiten