Redactie
Redactie Zwanger 8 mei 2020

Dit is de ultieme checklist voor de baby uitzetlijst

Wat haal je eigenlijk in huis voordat je baby geboren wordt? Al met al is dat een hele lijst. De bekende baby uitzetlijst, om precies te zijn. Wij zetten een aantal van onze favoriete essentials voor je op een rijtje.

De baby uitzetlijst

Gedurende de zwangerschap begin je steeds vaker na te denken over de bevalling en de tijd erna. Hoe zal die gaan? Wat kun je verwachten? Maar ook, wat heb je allemaal nodig?

Uiteindelijk heeft zo’n kleintje vooral liefde en melk nodig natuurlijk. Maar deze dingen zijn ook erg handig om in huis te halen. Let wel op, je hoeft echt niet alles in bulk te halen. De supermarkten en webshops zijn gewoon open en je hebt alles wat je mist binnen een dag in huis.

1. Kraampakket

Veel verzekeraars bieden een gratis kraampakket aan zwangere vrouwen. Hartstikke fijn natuurlijk! Vergeet die dan ook niet aan te vragen.

2. Een autostoeltje

Zonder maxi cosi autostoeltje kun je letterlijk het ziekenhuis niet verlaten. Belangrijk om die dus te hebben voordat je gaat bevallen.

3. Billendoekjes

Billendoekjes kun je echt óveral voor gebruiken. Dus haal deze vooral wel in huis.

4. Ook op de baby uitzetlijst: gemakkelijke rompertjes

Tip: rompertjes met voetjes. Sokjes blijven bij zo’n kleine, beweeglijke baby meestal niet zo goed zitten. Als je je kind een romper met voetjes aantrekt, weet je in ieder geval zeker dat hij geen koude voetjes heeft.

5. Grote hydrofiele doek

Nog zo een die je overal voor kunt gebruiken; inbakeren, als ondergrond voor het verschonen, als extra handdoek na het badje (bij voorkeur niet nadat je hem hebt gebruikt als ondergrond voor het verschonen), om spuug op te vangen na het voeden, als cover-up tijdens het voeden (wanneer dat voor jou prettiger is natuurlijk, geen must want we zijn vóór openbaar voeden!), en ga zo maar door.

6. De ‘perfecte’ speen

Het is lastig om van te voren al de perfecte speen in huis te halen. Elke baby is uniek, elke baby prefereert een andere speen. Daarom is het verstandig om van te voren een paar verschillende speentjes in huis te halen, zodat je zéker een goede in huis hebt.

7. Een flesje

Ook al ben je van plan om borstvoeding te geven, zorg ervoor dat je alsnog flesjes in huis hebt. Misschien lukt het in het begin nog niet zo, of besluit je om de baby ook nog wat voeding met de fles te geven. Je weet maar nooit hoe het loopt.

8. Een compacte bouncer ofwel het wippertje

Een bouncer of – beter gezegd misschien – wippertje is wel het beste wat je ooit voor je kindje gaat kopen. Baby’s vinden het fantastisch, en het zorgt ervoor dat jouw armen even een break hebben. En dat ga je fijn vinden!

9. Babyfoon

Met een babyfoon zit je ’s avonds een stukje fijner op de bank Goede Tijden, Slechte Tijden te kijken dan wanneer je géén babyfoon hebt. Onze favoriet: eentje met een monitor. Dan kan je naast de schattigste taferelen ook zien of het goed gaat daar in babyland.

10. Sudocrème

Sudocrème is de beste vriend van jou én je baby. Rode billetjes zijn met een laagje Sudocrème verleden tijd. En dat zien we nou eenmaal heel erg graag (en je baby ook).

11. Koortsthermometer

Je kunt er niet omheen: op een gegeven moment zal je kleine een keer ziek worden. Niet leuk, maar helaas wel de waarheid. Daarom is het verstandig om voor de zekerheid altijd een koortsthermometer bij de hand te hebben.

Lees ook:

Reageer op artikel:
Dit is de ultieme checklist voor de baby uitzetlijst
Sluiten