Redactie
Redactie Do's & don'ts 12 jul 2018

Deze 5 dingen die gebeuren tijdens je zwangerschap kunnen de intelligentie van je baby bepalen

Jij weet zelf al echt wel de echte no go’s tijdens je zwangerschap, dus die gaan we echt niet nog een keer opnoemen. Maar er zijn nog een aantal dingen waar je waarschijnlijk niet van wist dat ze effect kunnen hebben op je kindje.

Drop

Heerlijk een handje zoute drop of wanneer je last hebt van je keel wat honingdropjes. Maar niet als je zwanger bent. Volgens een onderzoek uit 2009 van onderzoekers van de universiteit van Edinburgh en de universiteit van Helsinki, kan het eten van drop tijdens je zwangerschap een negatief effect hebben op de intelligentie van je baby. Hiervoor moet je wel 100 gram drop per week eten tijdens je zwangerschap.

Wanneer je bevalt

Hier heb je natuurlijk niet heel veel controle, maar met hoeveel weken je baby wordt geboren heeft ook effect op hoe makkelijk je kindje op een latere leeftijd leert. Volgens een studie die werd gepubliceerd in Pediatrics is het zo dat baby’s die dichterbij de 41 weken worden geboren beter waren in lezen en wiskunde dan baby’s die dichterbij de 37 weken zijn geboren.

Stress

De hoeveelheid stress die je ondergaat tijdens je zwangerschap speelt ook een rol. Live Science meldde dat de onderzoekers Elysia Poggi Davis en Pilyoung Kim hebben geconstateerd dat stresshormonen waaraan baby’s kunnen worden blootgesteld als je zwanger bent, een langduriger effect kunnen hebben dan je zou denken. Davis ontdekte dat het deel van het brein dat experts denken dat zich bezighoudt met het reguleren van emoties dunner kan zijn bij oudere kinderen die in de baarmoeder werden blootgesteld aan veel glucocorticoïden.

Beweging

Je hebt waarschijnlijk gehoord dat beweging goed kan zijn terwijl je zwanger bent (hoewel je nog steeds je dokter of een andere gekwalificeerde expert moet raadplegen voor de specifieke informatie), maar je realiseert je misschien niet dat je naast jezelf gezond houden sporten ook positieve effecten kan hebben op je baby. Natuur meldde dat onderzoekers ontdekten dat beweging het aantal neuronen in de hippocampus van een baby, dat zich bezighoudt met leren en geheugen, met ongeveer 40 procent kan verhogen.

Ochtendmisselijkheid

De meeste vrouwen vinden het vreselijk, maar het kan je wel iets vertellen over je kleintje. Canadese onderzoekers zijn er namelijk achter gekomen dat de kinderen van vrouwen die last hadden van ochtendmisselijkheid hoger scoorde tijdens een intelligentietest.

Reageer op artikel:
Deze 5 dingen die gebeuren tijdens je zwangerschap kunnen de intelligentie van je baby bepalen
Sluiten