Redactie
Redactie Baby nieuws 6 jun 2018

Deze babynamen voor meisjes staan in de top 10 van 2018

In 2018 staat meisjesnaam Anna niet langer op nummer 1. Maar welke dan wel? Tromgeroffel… Volgens de voorspelling wordt Julia het komende jaar de populairste naam voor meisjes.

Dit blijkt uit een analyse van geboortekaartjes site hipDesign.nl. 

Analyse babynamen

Maar hoe heeft hipDesign deze voorspelling dan gedaan? Door de namen op de geboortekaartjes van eind 2017 te analyseren – en deze gegevens te combineren met het namenzoekgedrag op Babyblog.nl – kan de geboortjekaartjes site goed voorspellen welke babynamen er volgend jaar in de top 10 zullen staan. 

Nummer 1 van 2017

Wat vooral opvallend is, is dat de populairste meisjesnaam van vorig jaar zelfs uit de top tien verdwijnt! Up-and-coming is de naam Nova. Niet gek, deze naam past namelijk helemaal binnen de nieuwste trend op het gebied van meisjesnamen betreft: namen eindigend op een 'a'.  Vorig jaar stond Nova nog op nummer 29, maar in 2018 komt deze naam volgens de voorspellingen op plek nummer 6 te staan. 

Op weg naar de top

Het is ook opmerkelijk dat, naast de naam Anna, ook favorieten Sara en Eva in 2018 verdwijnen uit de top 10 – maar de naam Saar komt daar voor terug. Ook komt uit de voorspellingen naar voren dat er volgend jaar heel wat Yara's, Lina's, Noa's en Ella's geboren zullen worden. Nog geen namen die de top 10 zullen halen, maar ze zijn hard op weg naar de top.

Deze babynamen voor meisjes staan in de top 10 van 2018:

1. Julia
2. Mila
3. Sophie
4. Saar
5. Liv
6. Nova
7. Emma
8. Lauren
9. Lynn
10. Zoë

Bron: HipDesign

Reageer op artikel:
Deze babynamen voor meisjes staan in de top 10 van 2018
Sluiten