Redactie
Redactie Zwanger 7 mei 2021

Deze 13 dingen ga je zeker missen als je niet meer zwanger bent

Je hebt het tijdens je zwangerschap vast weleens gehoord: “Geniet maar van je zwangerschap, straks ga je het nog missen”.  En hoewel je je dat natuurlijk niet kunt voorstellen als je weer eens spugend boven de wc-pot hangt, niet kunt slapen van de rugpijn of last hebt van brandend maagzuur, wegen al die nadelen (zeker als ze weer voorbij zijn) toch niet op tegen het mooie geschenk wat je er voor terugkrijgt.

En na je bevalling betrap je jezelf erop dat je aan sommige dingen van je zwangerschap met weemoed terugdenkt…

Dingen die je gaat missen na je zwangerschap

En dat zijn er meer dan je denkt!

1. Een pril geheim

Het zwangerschapsavontuur begint omdat je voelt dat er ‘iets’ aan de hand is. En als na de test blijkt dat je zwanger bent, is het voorlopig nog even jullie ‘geheim’. Misschien dat je moeder, zus of vriendin merkt dat er wat aan de hand is, maar verder valt je zwangerschap nog niet op. En juist dat bijzondere geheimpje wat je voor de buitenwereld veilig bij je draagt, maken die eerste weken zo bijzonder!

2. Een glimlach van vreemden

Als er eenmaal een buikje zichtbaar is, ben jij het stralende middelpunt. Mensen die je niet kent, lachen naar je, stellen vragen over je zwangerschap en feliciteren je spontaan.

3. Dutjes

Oh wat kun je toch moe zijn als je zwanger bent. Maar even lekker uitslapen of een middagdutje doen tijdens de dagelijkse drukte en hectiek is vaak een flinke uitdaging. Je zwangerschap is een goed excuus om toch wat vaker je rust te pakken. Als de baby er eenmaal is en je ervaart hoe slopend die gebroken nachten zijn zul je met heimwee terug denken aan die fijne powernapjes tijdens je zwangerschap.

4. That ‘rosy’ glow

Het schijnt dat een zwangerschapsgloed niet per se bestaat maar dat het verschillende factoren bij elkaar zijn die ervoor zorgen dat een zwangere vrouw meer ‘straalt’. En inderdaad door invloed van hormonen en lichamelijke veranderingen kun je anders overkomen. De bloedcirculatie is bij een zwangere vrouw anders en daardoor lijkt het gezicht en hals wat meer ‘roze’. Verder zijn het vooral de emoties, je bent wat vaker vrolijk en lacht meer.

5. Speciaal voelen

Ja, je bent zwanger, er groeit nieuw leven in jouw lichaam. Niet gek dus dat je je speciaal voelt!  Door alle dagelijkse bezigheden vergeet je soms hoe bijzonder dat is. Maar hé, voel je speciaal en laat je gaan!

6. Shoppen

De kinderwagen, de kinderstoel, het babykamertje en what about ál die babykleertjes. Als je zwanger bent moet er geshopt worden en als je portemonee het toe laat is een zwangerschap een heerlijk excuus om even flink te shoppen.

7. Kleine hikjes en trapjes

Kun jij je het nog herinneren? Dat eerste trapje of de eerste keer dat de baby in de buik de hik heeft. Heerlijk toch, dat gespartel van je kleine mini. Na de bevalling denk je vast nog wel eens terug aan hoe bijzonder dat was.

8. Verzorgd worden

Mensen die voor je opstaan in de bus, die je voor laten gaan bij de kassa of je hubbie die extra lief voor je is. Ja, als je zwanger bent heb je meestal niets te klagen over aandacht en verzorging. Maar als na de zwangerschap alles weer “gewoon” is en jij druk bent met luiers verschonen en borstvoeden dan hoop je stiekem ook dat er iemand voor je klaar zit om je voeten te masseren.

9. Healthy

Als je zwanger bent, is een gezonde levensstijl meestal vanzelfsprekend. Je weet voor wie je het doet en laat dat een wijntje of biefstuk zonder problemen staan. Dagelijks een sloot aan vitamines en mineralen binnenkrijgen kost je geen enkele moeite. En ook al probeer je ook na de zwangerschap je healthy habits voort te zetten, zo’n gezonde levensstijl valt je nu toch een stuk zwaarder.

10. Haardos

Dat je hormonen je lichaam overnemen tijdens je zwangerschap zal je niet ontgaan. Is het je wel eens opgevallen dat je tijdens je zwangerschap opeens op de meeste gekke plekken haargroei hebt? Geef de schuld maar aan je hormonen! En hoewel je die extra haren op je rug, bovenlip of kin nou niet direct gaat missen als je niet meer zwanger bent, is die volle haardos op je hoofd daarentegen niet verkeerd

11. Kleding

Zo fijn om je eens niét te bekommeren om je kleding. Je zwangerschap is het perfecte excuus om lekker rond te banjeren in een baggy pyjamabroek en een oversized shirt.

12. Samen

Als je zwanger bent ben je nooit alleen. Negen maanden lang draag je de liefde van je leven onder je hart. Als er niemand thuis is, heb je altijd iemand bij wie je lekker je hart kunt luchten en als je behoefte hebt aan contact, leg je je hand op je buik. Gelukkig is ook een baby je grootste fan en kun je de komende tijd nog flink genieten van het samenzijn met je mini-me.

13. No more excuses

Oeps, ben je iets vergeten? Geeft niet, als je zwanger bent zien mensen veel door de vingers. Er zijn negen maanden lang talloze momenten wanneer je je zwangerschap als excuus kan en mag gebruiken. Als je je niet meer kunt herinneren waar je de auto geparkeerd hebt, als je zomaar een slechte bui hebt of als je midden in de nacht zin hebt in een patatje.

Lees ook:

Bron: Fitpregnancy.com

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze 13 dingen ga je zeker missen als je niet meer zwanger bent
Sluiten