Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Mama 22 okt 2020

Deze man begreep niet waarom zijn vrouw steeds zo moe was – tot ze hem tekeningen liet zien

Mannen, soms snappen ze het gewoon niet. Ze proberen het wel, maar kunnen nooit helemaal begrijpen hoe het is om moeder te zijn – vooral als het gaat om de uitputting die we redelijk vaak (lees: constant) voelen.

En dát is precies de reden waarom Mattea Goff, moeder van twee, besloot dat woorden niet genoeg waren om aan haar man uit te leggen waarom ze ‘s ochtends zo moe en niet in de beste stemming is. Ze creëerde een visuele representatie, een reeks schetsen en ze zijn hilarisch!

Tekeningen

De eerste tekeningen laat zien hoe we allemaal hoopten te gaan slapen toen we moeder werden: papa en mama rustig in bed en daarnaast een schattige, ingebakerde baby die lekker slaapt. Vlak onder die schets is de baby twee uur later te zien, huilend. Mama wordt onmiddellijk wakker, papa blijft lekker slapen.

De volgende schets laat zien hoe de baby de hele nacht door moeder ‘slaat’:

Het voeden van de kleine niet te vergeten natuurlijk, inclusief alle gedachten die ineens bij de moeder naar boven komen

De laatste foto is misschien wel het meest herkenbaar (en hilarisch):

Herkenbare schetsen

Deze herkenbare schetsen brengen ons allemaal even terug naar die eerste maanden met de baby. Dankbaar voor het krijgen van een gezonde baby, het een wonder vinden dat je hem met jouw lichaam kon voeden – maar niets dat je kon voorbereiden op de uitputting die je voelde door alle verloren uren in de nacht. Terwijl ieders ervaring met het moederschap grotendeels uniek is, zijn sommige dingen toch vrijwel overal van toepassing 😉

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze man begreep niet waarom zijn vrouw steeds zo moe was – tot ze hem tekeningen liet zien
Sluiten