Redactie
Redactie Voeding 25 jun 2019

Deze twee vrouwen geven samen borstvoeding aan hun baby

Tiffany en Glenis Decuir hebben negen maanden geleden hun kindje Orion mogen verwelkomen en hebben ervoor gekozen om hun baby te co-borstvoeden. Dat betekent dat ze hun kindje allebei borstvoeding geven en hier lees je hoe ze dat is vergaan de afgelopen periode.

Je hoort niet vaak dat beide ouders hun baby borstvoeding geven. Dat kan natuurlijk niet in iedere situatie want mannen kunnen dat überhaupt niet, maar in het geval van een same-sex vrouwenkoppel kan dat wel. Zelfs dan is het nog een lastig verhaal omdat het wel moet lukken bij de niet-zwangere vrouw om de melkproductie op gang te krijgen.

Tiffany en Glenis

Op Romper lees je het verhaal van twee moeders die er bewust voor hebben gekozen hun kindje samen te voeden. Inmiddels voeden Tiffany en Glenis al negen maanden hun kindje Orion en hebben ze laten weten hoe dat is gegaan.

Glenis had al twee kinderen en wist daarom hoe het geven van borstvoeding kan helpen om een band te ontwikkelen tussen de moeder en het kindje. Nadat Tiffany op informatie was gestuit over het co-borstvoeden van de baby hebben ze ervoor gekozen om dat te gaan proberen.

Het op gang brengen van de borstvoeding

Nog voor de bevalling van Glenis’ vrouw Tiffany begon het proces om de melkproductie op gang te krijgen. Glenis startte hier negen weken voor de bevalling mee zodat ze voldoende tijd had om de borstvoeding op gang te krijgen. Dat lukte. Dit is wel vrij uitzonderlijk want vaak lukt het gewoon niet.

Na de geboorte

Toen Orion was geboren hielden Glenis en Tiffany de eerste drie weken een vast voedingsschema aan. Elke voedingssessie gaven ze allebei borstmelk: eerst Tiffany, daarna Glenis.

Beide vrouwen hebben het als heel fijn ervaren dat ze samen borstvoeding geven en Tiffany denkt zelfs dat ze daardoor veel minder stress heeft gehad omdat ze het voedingsschema konden afwisselen.

Lees ook: Voor- en nadelen van het combineren van borstvoeding en flesvoeding.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze twee vrouwen geven samen borstvoeding aan hun baby
Sluiten