Redactie
Redactie Regelen 6 jun 2018

Dit is het perfecte moment om een babyshower te houden

Een babyshower is één en al gezelligheid vol zoetigheid en grappige spelletjes. Wij geven je een paar tips om een datum te prikken voor een babyshower.

Babyshower in het derde trimester
Over het algemeen wordt een babyshower in het derde trimester gevierd. Een perfect moment om de babyshower te houden, hangt natuurlijk af van de omstandigheden. Zoals hoe het fysiek en emotioneel met de mama in spé gaat. De één kiest voor een babyshower bij de 28 weken, een ander voor bijvoorbeeld 35 weken. 

Voor sommige zwangere vrouwen is het fijn om de babyshower al wat eerder in de zwangerschap te vieren. Zo is er bijvoorbeeld nog genoeg tijd over om alle cadeautjes een plek te geven. Daarnaast is er genoeg tijd om te shoppen voor spullen die na de babyshower nog ontbreken voor de baby uitzet. Het kan ook net wat comfortabeler zijn voor de eregast. Zo zijn de lichamelijke ongemakken misschien nog net wat minder dan verder in de zwangerschap. 

Een babyshower verder in de zwangerschap houden, kan een mooie afleiding en oppepper zijn. Vooral als de aanstaande mama zenuwachtig is nu de uitgerekende datum in zicht komt. Wacht hier alleen niet te lang mee! Straks is de baby er al voordat de babyshower gevierd wordt.

Aandachtspunten bij het plannen van een babyshower
Bij het plannen van de babyshower, kunnen de volgende dingen ook een rol spelen voor de timing.

1. Is de mama in spé wanger van een meerling?
Als een vrouw zwanger is van een tweeling of een meerling, is de kans groter dat ze eerder bevalt dan de uitgerekende bevallingsdatum. Je kunt hier het makkelijkst rekening mee houden door een babyshower te houden in het tweede trimester.

2. Heeft de mama in spé last van complicaties tijdens de zwangerschap?
Moet er bijvoorbeeld bedrust gehouden worden tijdens de zwangerschap? Dan kan een vroeg geplande babyshower ervoor zorgen dat de eregast genoeg ontspannen is en volop van de speciale dag kunt genieten.

3. Staan er andere grote gebeurtenissen op het programma  rond het moment van de babyshower?
Denk aan feestdagen, verjaardagen en andere bijzondere gebeurtenissen. Voor de één maakt het helemaal niks uit en is het leuk om er nog een feestje bij te hebben. Voor een ander kan het juist extra stress en kosten opleveren. Houd hier dus wel even rekening mee.

Bron: Momtastic

Reageer op artikel:
Dit is het perfecte moment om een babyshower te houden
Sluiten