Redactie
Redactie Lifestyle 8 jun 2018

Dit moet je weten als je een boxspring koopt

 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zeker als het aankomt op het aanschaffen van een nieuw bed. Je slaapt toch zeker eenderde van je leven, dus je moet wel een beetje comfortabel liggen. Maar hóe kies je een fatsoenlijk hotelwaardig bed? 

Winkelen doen we maar al te graag en ook nog eens regelmatig. Maar een nieuw bed uitkiezen is van een ander kaliber. Daar doe je namelijk toch wel een stukje langer mee dan met een spijkerbroek en je koopt er ook niet elke maand eentje. Deze handige tips gaan je helpen bij het kiezen van een goed bed.

De voordelen van een boxspring

Hij is inmiddels niet meer uit de slaapkamer weg te denken: de boxspring. Logisch dat dit type bed zo populair is, want er zitten meer voordelen aan dan aan een ledikant. Als je toe bent aan een nieuw bed, is het dus aan te raden om eens te kijken naar een boxspring.

Een boxspring heeft een dubbele laag vering, waardoor de ventilatie en luchtcirculatie ook veel beter is dan bij een ‘gewoon bed’. Ook is een boxspring wat hoger, waardoor je makkelijker in en uit bed stapt. Handig met kinderen die je ’s ochtends graag komen wakker maken.

En – niet geheel onbelangrijk – een boxspring ziet er ook nog eens mooi uit. In je interieur misstaat een boxspring in een bijpassend kleurtje en matchende stof zeker niet. Het enige nadeel aan een boxspring is dat deze meer onderhoud nodig heeft. De bekleding kan meer stof aantrekken, dus vergeet niet de boxspring af en toe goed schoon te maken.

Soorten boxsprings

De standaard boxspring heeft een frame, een bedbodem met binnenvering met daar bovenop een matras en een topdekmatras. Je hebt daarnaast ook een verstelbare boxspring, die je elektrisch kan verstellen. Voor als je na een lange dag even met de voetjes omhoog wil of juist rechtop wil zitten om ’s avonds in bed nog wat te lezen.

Er bestaan verschillende mogelijkheden om je boxspring samen te stellen. Bij bijna iedere boxspring zit een topdekmatras inbegrepen. Deze heb je in allerlei verschillende modellen met diverse vullingen en tijken. Er bestaan topdekmatrassen waarin kashmir, wol en paardenhaar verwerkt is, maar de meest voorkomende topdekmatrassen hebben koudschuim, traagschuim, polyetherschuim of latex als vulling. Een topmatras zorgt voor extra comfort en het beschermt het matras dat eronder ligt. Dus gaat je bed ook nog eens langer mee.

De keuze is reuze

Genoeg keuze dus, maar welk bed je kiest, hangt van meer dingen af dan alleen hoe het eruitziet of van welk merk het is. Er zijn zoveel mensen, zoveel merken en zoveel dingen waar je nog meer aan moet denken.

Bijvoorbeeld je slaaphouding, lichaamsgewicht, klachten aan bijvoorbeeld je nek of rug en je lengte zijn belangrijk om rekening mee te houden als je een bed uitkiest. Het is toch een beetje jammer als je tenen uitsteken over het matras als jij je nog eens lekker uitrekt op zaterdagochtend. En als je op je buik slaapt, heeft je lichaam meer aan een vrij stevig matras. Allemaal factoren waar je op moet letten.

Ga online

Bij een bed kopen denk je misschien niet zo snel aan online bestellen, maar tegenwoordig gaat dit net zo makkelijk als een paar schoenen bestellen. Een middag uittrekken om naar een speciaalzaak te gaan is helemaal niet meer nodig. Je boxspring koop je gewoon online, wanneer jou dat uitkomt en je hoeft niet vast te zitten aan openingstijden.

Lang leve het internet en het is ook zo lekker makkelijk. Je kunt uitgebreid bekijken wat je mooi vindt en je bed wordt – hoe fijn – ook nog eens bij je thuisbezorgd. En bij bedden.nl, Emma, Lusanna en Boxspringopafbetaling, kun je zelfs gespreid betalen. Toch wel fijn als je het nog niet helemaal zeker weet.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met bedden.nl

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Dit moet je weten als je een boxspring koopt
Sluiten