Redactie
Redactie Baby 8 jun 2018

Dit interactieve speelgoed stimuleert je kind om z’n eerste stapjes te zetten

De zintuigen van je kind ontwikkelen in het eerste jaar snel. Voor je het weet zet hij z'n eerste stapjes. En jij kunt hierbij helpen, door de omgeving extra interessant te maken voor je kleine. 

Hoe? Nou, met stimulerend speelgoed dat de zintuigen van je kind prikkelt.

Spelenderwijs leren lopen

Bijvoorbeeld met het interactieve speelgoed van Little Tikes, dat de motoriek van jonge kinderen stimuleert. Wil jij je kind dus spelenderwijs aanmoedigen om z'n eerste stapjes te zetten? De Little Tikes Walker is hier speciaal voor gemaakt. 

De 3-in-1 Activity Walker is een loopwagen, een staande activiteitentafel en een activiteitencentrum om aan te zitten en spelen in één. De geprojecteerde lichtjes van de loopwagen stimuleren je kind om z'n eerste stapjes te zetten. Boven op de Walker bevindt zich een grote bol die licht geeft bij elke interactie met het paneel en lichtjes op de vloer projecteert wanneer je kleintje met de loopwagen op pad gaat. Bovendien maakt de Walker stuurgeluiden bij het wandelen. 

Gewoon lekker spelen

Niet alleen om te leren lopen is de Walker fijn speelgoed. Het activiteitenpaneel zorgt ook nog eens voor uren vermaak. Het paneel bevat onder meer een aap die kan glijden, een kiekeboe-leeuw met spiegel en brulgeluid, een draaiende toekanbal met grappige dierengeluiden, gekleurde kralen, een dierenboek, drie draaischijven die een klikgeluid maken, een draaiende jungletrommel met letters erop, een koala en papegaaien met klikgeluiden. 

Geen beter cadeau voor de feestdagen toch? Leerzaam, leuk en úren vermaak!

Spelen maar!

Het hangt van de leeftijd van je baby af wat hij het meest interessante speelgoed vindt. Vanaf een maand of 9 gaan ze echt ontdekken en daarna wagen ze zich al snel aan hun eerste stapjes. Voor je het weet trekt je baby zich al op aan de tafelpoot. 

Met 9 maanden gaat je baby steeds meer dingen leuk vinden en begrijpen. Vrolijke kinderliedjes waarbij bewegingen horen, vindt hij helemaal geweldig. Denk aan liedjes als ‘klap eens in de handjes’ en ‘hop-paardje-hop’. Leer hem de bewegingen die erbij horen, zodat jullie samen een spelletje doen. Als je vaak met hem hetzelfde liedje zingt, gaat hij de melodie en woorden herkennen. Leuk dus dat de Activity Walker een activiteitenpaneel met allemaal geluiden heeft!

Met 10 maanden is het goed dat je veel tegen je baby praat, zodat hij klanken en woorden gaat herkennen. Vertel verhaaltjes en babbel tegen hem als je aan het werk bent in huis of met de kinderwagen aan het wandelen bent. Om je kind spelenderwijs wegwijs te maken met klanken en woorden is het goed om samen een plaatjesboek met grote afbeeldingen te bekijken. Wijs dingen aan en geef alles een naam. Je baby leert woorden en kan deze dan later makkelijker nadoen. Dus wijs vooral de leeuw op het activiteitenpaneel van de Walker aan en benoem hem. Zo leert je kindje de leeuw herkennen!

Met 11 maanden doet je baby graag met je mee. Iets nadoen is favoriet en nu kan hij zelf het spelletje meedoen. Doe daarom iets en laat je baby het nadoen. Klap bijvoorbeeld in je handen, zwaai en knipper met je ogen. Maak geluiden en woorden. Ondertussen hebben speeltjes met beweegbare onderdelen en veel geluid en knipperde onderdelen een onweerstaanbare aantrekkingskracht voor je kleintje.

Met 12 maanden is je kind al van alles zelf aan het ontdekken. Alles is nieuw voor je baby, hij is dus constant op ontdekkingsreis. Foto’s zijn nu ook super interessant. Vooral als het foto’s van jezelf zijn. Laat hem daarom foto’s zien van zichzelf en de mensen om hem heen. Benoem de mensen en de dingen. Je kind is nu ook oud genoeg om af en toe naar de tv te kijken. 


De Activity Walker als activiteitenpaneel, in z'n nieuwe roze jasje

Bron: dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Little Tikes

Reageer op artikel:
Dit interactieve speelgoed stimuleert je kind om z’n eerste stapjes te zetten
Sluiten