Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 10 okt 2020

Dit zijn de leukste activiteiten voor de herfstvakantie

‘Mama, wat  gaan we doen?’ Leuk, die herfstvakantie, maar als ouder is het soms best lastig te bedenken wat voor leuks je met je kroost kan gaan doen. Zeker nu we allemaal weer wat meer in en rondom huis moeten blijven. Met deze tips komt dat helemaal goed!

BEAR, de maker van de gezonde fruitrolletjes, heeft als missie slechte eetgewoontes te doorbreken en gezond snacken (hun lekkere fruitrolletjes bestaan uit 100% fruit!) makkelijk en leuk te maken. Niet zo gek dus dat ze bij BEAR blij worden van nieuwsgierige en vrolijke kinderen. Het merk komt met tips voor de leukste uitjes en activiteiten: van gezonde muffins bakken tot paddenstoelen zoeken en van lekker aan de keukentafel kleuren tot tenten bouwen. Zo wordt de vakantie een groot berenavontuur.

Echt herfstvakantie: op zoek naar schatten

Wat is er leuker dan samen met je kind(eren) het bos in en op zoek naar de ‘schatten van de herfst’? Verzamel herfstbladeren, neem ze mee naar huis en maak er samen een kleurrijke herfsttafel of een mooi tekenkunstwerk van. Regen, wind, kou? Laat je niet tegenhouden, maar trek ze een jas aan, doe ze een sjaal om en ga samen op zoek naar de mooiste dennenappels, bladeren en eikeltjes. Geen gevallen bladeren in de buurt? Online zijn er een heleboel herfstige kleurplaten te vinden – goed voor uren tekenplezier.

Thuis de wereld rond

Kijk niet gek op als je kind straks na de herfstvakantie dat Japanse Sumoworstelaars maar liefst 10 kommen rijst elke dag eten. Want met de wereldposter, bijbehorende stickers en landkaartjes van BEAR, vol interessante weetjes en grappige feitjes, leer je de hele wereld kennen. Na het sparen en opsturen van 10 ‘bearcodes’ krijgen kinderen een wereldkaart met stickers opgestuurd. De landkaartjes zitten in de verpakkingen van BEAR met fruitrolletjes.

Op herfstvakantie in eigen huis

Voor een onvergetelijke herfstvakantie hoef je soms niet verder dan je eigen huis te reizen. Zet je tent bij een warme herfstdag eens op in de tuin of anders gewoon in de woonkamer. Kleed de tent gezellig aan met kussentjes en dekens en serveer bijvoorbeeld gezonde muffins, fruitrolletjes en warme chocolademelk. Beregezellig en superknus! Ook leuk: maak een berenhol om in te schuilen van twee stoelen, een deken en kussens. Liever een écht berehol voor buiten? Pak dan een oude deken, verzamel een paar stevige stokken of twee oude stoelen en maak een schuilplaats. Om het af te maken kun je hem nog camoufleren met gras en bladeren. Uiteraard alleen te betreden met een geheim wachtwoord…

Op zoek naar paddenstoelen

Je kent de uitdrukking: ze schieten als paddenstoelen uit de lucht? In de herfst snap je waarom: als de grond nog warm is en het een tijd heeft geregend, schieten paddenstoelen letterlijk uit de grond omhoog. Oktober is dé paddenstoelenmaand. Ben je tijdens de herfstvakantie in het bos op zoek naar mooie schatten voor de herfsttafel, laat je kinderen dan meteen speuren naar paddenstoelen. Er zijn in Nederland zo’n 8000 soorten, dus genoeg interessante studieobjecten. Benieuwd hoe de onderkant van de paddenstoel eruit ziet? Neem een spiegeltje mee houd deze voorzichtig naast de stengel. Zo zie je ook de bijzondere onderkant.

Leuk voor keukenprins(es)jes

Samen bakken is gezellig, lekker én leerzaam. Dit is het recept voor heerlijke ‘strawBEARy scones’: Verwarm je oven op 180 graden. Mix 250 gram zelfrijzend bakmeel met 4 flinke eetlepels honing en voeg daarna 60 gram (zachte) boter toe, totdat je stevig deeg hebt. Snijd je favoriete BEAR fruitrolls in kleine stukjes en draai het door het deeg heen. Vet een ovenplaat in en zet die klaar. Bestuif je aanrecht of plank met meel en rol je deeg tot 2 centimeter dik uit. Pak een uitsteekvormpje of een kopje om rondjes uit het deeg te maken. Plaats de rondjes op de ingevette ovenplaat, smeer een beetje melk over de rondjes en bak ze voor 20 minuten tot heerlijke goudbruine scones. Echte beren eten hun scones met een beetje dikke room (bijvoorbeeld mascarpone) en vers fruit.

Happen naar de appel

Zo simpel kan een activiteit soms zijn: boor een gaatje in een appel met een breinaald en rijg er een touwtje doorheen. Bind de appel aan een lage tak, zodat hij op ooghoogte hangt. Zet de stopwatch op 2 minuten en: bijten maar! Wie de meeste happen uit de appel kan nemen binnen die 2 minuten, heeft gewonnen en mag kiezen wat jullie erna gaan doen. Plezier gegarandeerd.

Zoek de schat

Regent het buiten pijpenstelen en is het te koud om naar buiten te gaan? Zet een speurtocht uit in huis. Het is misschien even wat voorbereiding, maar met een goede en uitdagende tocht zijn je kinderen uren zoet – kun jij ondertussen even wat voor jezelf gaan doen. Verspreid door het huis kaartjes en raadsels om ze naar de uiteindelijke schat te leiden. Beloon ze tussendoor met iets leuks of lekkers, zoals een fruitsnack, een handje popcorn of een mini-cadeautje. Verwacht rode blosjes en uren speelplezier!

In samenwerking met BEAR

Reageer op artikel:
Dit zijn de leukste activiteiten voor de herfstvakantie
Sluiten