Rachelle Abbas
Rachelle Abbas | LinkedIn Baby 26 jun 2019

Let op: Dit is waarom je nooit een doek over de kinderwagen moet leggen tegen de zon!

Met zomerse temperaturen zoals afgelopen dagen zie je het nogal eens voorbij komen: ouders die een doek over de buggy of kinderwagen hangen, in een poging om de zonnestralen of warmte tegen te houden. Het klinkt en lijkt logisch, maar mocht je het gemist hebben: dat kunnen we beter niet meer doen.

De Zweedse kinderarts Svante Norgren zegt namelijk dat het extreem heet kan worden in de buggy, vergelijkbaar met een thermoskan!

Zo heet wordt het in de kinderwagen

Het is waarschijnlijk (en hopelijk) niet nieuws voor je, want het staat al jaren op internet en wij schreven er ook al eerder over. Toch delen we het bericht graag nogmaals, omdat je het vandaag de dag nog vaak ziet gebeuren. De Zweedse krant Svenska Dagbladet heeft gemeten hoe heet het nou écht wordt in een kinderwagen met een doek ervoor en kwam na een uur al uit op temperaturen tot wel 37 graden.

Dat is niet alleen oncomfortabel voor je kind, maar ook gevaarlijk. Door een doek wordt de luchtcirculatie verminderd en in extreme gevallen kan dat ervoor zorgen dat je kind niet meer kan ademenen. Daarnaast heb je met een doek voor de wagen ook geen zicht op je kind, wat ook niet handig is met extreme hitte.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Let op: Dit is waarom je nooit een doek over de kinderwagen moet leggen tegen de zon!
Sluiten