Redactie
Redactie Lifestyle 8 jun 2018

Dop je eigen boontjes!

Je eigen boontjes doppen, is niet alleen goed voor jezelf, maar je verhoogt er je kansen drastisch mee. Zowel in je relatie als op carrièregebied.

Soms ben je afhankelijk van anderen zonder dat je het zelf door hebt. Als je je herkent in de onderstaande omschrijving dan ben je te afhankelijk en is het zaak hier iets aan te veranderen.

Ben jij een afhankelijk typje?

Ben je constant bezig om het anderen naar de zin te maken? Wil je graag aardig gevonden worden? Bel jij je partner meerdere malen per dag zonder dat het nodig is? Ga je uit je plaat als je partner je zou bellen en hij het vergeet? Neem je weinig initiatief en laat je keuzes aan anderen over? Herken je dit? Neem vanaf nu dan het heft in eigen handen.

Lekker onafhankelijk

Onafhankelijk zijn is niet alleen beter voor je zelfvertrouwen, je krijgt ook meer respect van anderen. Je bent een sterk persoon met een eigen mening. Iemand die je niet zomaar aan de kant zet. Hoe pak je dat nu eigenlijk aan?

1) Pas je gedrag aan
Allereerst is het belangrijk dat je je minder afhankelijk gaat gedragen. Stel je anders op. Bel je partner niet tig keer per dag, maar beheers je en bel alleen als je iets belangrijks te melden hebt.

2) Zoek geen bevestiging
Zoek niet bij iedereen bevestiging over wat je denkt of doet. Je kunt echt wel voor jezelf denken. Roep niet zomaar wat, maar denk na over wat je bedoelt. Onderbouw je mening, zo kom je sterk over. Laat beslissingen ook niet meer over aan anderen, maar bedenk zelf wat je er van vindt.

3) Maak je eigen plannen
Wacht niet totdat iemand anders initiatief neemt of plannen maakt. Zowel op privé-gebied als op je werk. Gaat je partner vrijdagavond met zijn vrienden uit? Ga dan niet thuis zitten, maar plan bijvoorbeeld een vriendinnenavond. Kom op je werk ook met initiatieven en wacht niet alleen maar af. Zo maak je nooit kans op promotie.

4) Vind je passie
Ga op zoek naar je passie! Waar loop jij warm voor? Wat vind je leuk? Waar raak je opgewonden van? Weet je niet wat je passie is? Ga dan op onderzoek uit. Ontdek jezelf. Probeer verschillende dingen, lees en luister, sta vol in het leven.

5) Beide benen op de grond
Wees zelfverzekerd. Sta met beide benen stevig op de grond. Laat je niet snel uit het veld slaan. Mensen om je heen kunnen dingen van je willen, maar jij bent nog altijd de baas. Bedenk wat jij leuk vindt om te doen. Waar wil je energie insteken? Toch in de eerste plaats in jezelf?

Als je deze tips met volle overtuiging volgt, dop jij voortaan je eigen boontjes!

Reageer op artikel:
Dop je eigen boontjes!
Sluiten