Redactie
Redactie Do's & don'ts 12 jul 2018

Do’s & don’ts: babyshower cadeaus

Heb je binnenkort een babyshower? Een cadeautje mag dan natuurlijk niet ontbreken. Maar hoe leuk jij je zelfgebreide knalgele truitje of die schattige teddybeer ook vindt: niet alles valt in de smaak. Daarom hebben wij handige cadeau do’s en don’ts. Zo sla jij de plank niet mis!

Do’s:

1) Gepersonaliseerde cadeaus
Laat de naam van de baby bedrukken op een leuk bordje en beker, een deken of op een houten stoeltje. Is de naam van de baby nog niet bekend? Je kunt ook een mooie spreuk of kinderheld (bijvoorbeeld Woezel en Pip of Nijntje) laten bedrukken, waarvan je weet dat de moeder het leuk vindt! Persoonlijker kan niet en het is ook nog eens nuttig!

2) Voorleesboek
Voorlezen is leuk en goed voor de baby’s taalontwikkeling. Een mooi, klassiek voorleesboek valt daarom altijd in de smaak! Wil je het persoonlijker maken? Laat dan een lief verhaaltje achter op de eerste pagina van het boek!

Tip! Voorlezen is erg goed voor je baby’s ontwikkeling, begin dus zo vroeg mogelijk! Hoe je dat aan moet pakken? Zo lees je op de beste manier voor! »

3) Speelgoed
Je kunt als baby niet genoeg speelgoed hebben! Kies voor de felste kleuren, want die vinden baby’s nog interessanter. Wil je iets meer uitgeven? Kies dan voor een speelkleed. Perfect om spelenderwijs te leren! Let er wel altijd op dat het speelgoed veilig is voor baby’s. Weten aan welke eisen speelgoed moet voldoen? Lees ons artikel ‘Veilig speelgoed’ »

4) Cadeaubonnen
Natuurlijk is het fijn om als nieuwe mama spullen cadeau te krijgen, maar stiekem is het nóg fijner om ze zelf uit te mogen zoeken. Cadeaubonnen voor de Prenatal en Babydump zijn daarom altijd welkom. Liever iets minder praktisch? Geef dan een cadeaubon voor een newborn fotoshoot!

5) Survival kit
De baby uitzetlijst is lang.. Hoe fijn is het daarom als je een goedgevulde kist met basics krijgt? Ook een voordeel: de basisitems zijn vaak niet smaakgevoelig, dus je kunt dus niets fout doen. Denk aan een voorraad luiers, witte rompertjes en babydoekjes. Niet heel sexy, wel heel handig!

Tip! Organiseer jij zelf een babyshower, maar weet je niet goed hoe je dat aan moet pakken? Met ons artikel ‘Hippe babyshower’ wordt het een eitje!

Don’ts:

1) Knuffels
Hoe schattig dat teddybeertje of dat pluche tijgertje ook is: koop liever geen knuffel. Er is namelijk een grote kans dat de ouders zelf een favoriete knuffel op het oog hebben. Dan belandt jouw goedbedoelde knuffel gewoon op de grote hoop, zonde!

2) Schoenen
Het is begrijpelijk dat je zwicht voor mini-Uggs of mini-Nikes, maar laat schoenen liever achterwege. Baby’s kunnen tot ze een jaar oud zijn namelijk niet of nauwelijks op harde schoenen lopen. Koop daarom liever slofjes: die zijn lekker zacht!

3) Zelfgemaakte knutsels
Je vriendin snapt heus wel dat je het goed bedoeld met je zelfgemaakte schilderij of je gepimpte babyspiegel, maar stop je tijd er maar niet in. In veel gevallen past het niet bij de babykamer en vindt de ontvanger het moeilijk om uit te leggen waar die oh-zo-leuke spiegel ineens heen is bij het volgende bezoek..

4) Kleding
Kleding kopen is risicovol. Jouw smaak is negen van de tien keer niet de kledingstijl die de mom to be in gedachten heeft voor haar kleine spruit. Daarnaast kopen veel mensen schattige, kleine kleertjes in maat 50 of 56. Super schattig, maar grote kans dat mama zelf al een hele catwalk aan kleding heeft ingeslagen, met als gevolg dat de baby uit die maat is gegroeid voor hij jouw kleding ooit heeft aangehad.

5) Cadeaus voor later
Je ziet het al voor je: later spelen jullie samen met Lego Duplo of die leuke Barbie. Een leuk idee, maar niet helemaal geschikt voor een pasgeboren baby. Doe je het toch, dan verdwijnt het de komende paar jaar in de kast…

Bron: Marieke Wigmans-Bremers e.a., Help, Help, Hoera!, Amsterdam (2015)

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Do’s & don’ts: babyshower cadeaus
Sluiten