Redactie
Redactie Do's & don'ts 12 jul 2018

Do's en don'ts: zwanger trouwen

Ben je zwanger en wil je graag trouwen? Lees dan eerst onze vijf do's en don'ts, want hoe kies je een juiste datum, wat is een fijne indeling van de dag en welke jurk zorgt ervoor dat je met een bolle buik straalt op jouw onvergetelijke feest?

1) De dagplanning

Nu je zwanger bent, verandert er veel aan je lichaam. Waarschijnlijk ben je sneller moe, ben je misschien misselijk in de ochtend en slaap je minder goed. Houd daarom met de dagplanning rekening met het feit dat je wat meer rust nodig hebt. Zorg voor een niet te volle dag en plan voldoende rustpauzes tussen de activeiten in. En misschien is het verstandig om niet een feest tot diep in de nacht te plannen, maar juist vroeger in de avond met een borrel en diner?

Tip! Als je zwanger bent mag je helaas niet alles eten en drinken, lees hier wat je wel en niet mag eten en pas eventueel de hapjes en het diner hierop aan. Lees alles over voeding tijdens de zwangerschap »

2) De trouwdatum kiezen

Wat is nu de beste periode om te trouwen als je zwanger bent? Artsen raden aan om dit tussen de drie en zeven maanden van je zwangerschap te doen. In deze periode voelen veel zwangere vrouwen zich het beste, omdat je bijvoorbeeld af bent van de misselijkheid. Later in de zwangerschap heb je misschien weer meer last van je steeds dikker wordende buik en de kwaaltjes die hierbij komen kijken. Ook is je buik nu al goed te zien, maar is het nog niet 'formaatje skippybal'. Ook fijn bij het uitzoeken van een jurk. Denk ook aan het siezoen en trouw niet midden in de warme zomer, ideaal is het voor- en najaar.

3) Trouwjurk kiezen met een bolle buik

Gelukkig hoef je als je zwanger bent, nog steeds niet in een 'tent' te trouwen. De nauwsluitende jurken zullen je alleen moeten laten voor wat ze zijn, maar verder zijn er veel mooie opties. Beslis als eerste of je je buik wilt camoufleren of er juist mee wil pronken, dan ben je al een heel eind op weg naar jouw droomjurk. De A-lijn en het Empire model zijn erg geschikt als je zwanger bent. Wees overigens niet bang dat je jurk niet meer past als je buik blijft groeien. Elk bruidsmodewinkel weet hoe ze hiermee om moeten gaan, vertel daarom wel altijd dat je zwanger bent.

4) Bruidslingerie als je zwanger bent

Het is vooral belangrijk dat je lingerie kiest dat comfortabel zit en dat voldoende steun krijgt. Koop je lingerie alleen niet te vroeg, zodat je zeker weet dat je het setje nog past.

5) Trouwschoenen kiezen

Ook kunnen je enkels, voeten en benen nogal opzwellen als je zwanger bent. Hoge hakken zijn daarom zeker geen aanrader, gelukkig zijn er voldoende trouwschoenen die stylish zijn en ook nog comfortabel zitten. Ga voor een paar schoenen met een bredere leest en kies voor een wat kleiner hakje dan normaal.

Reageer op artikel:
Do's en don'ts: zwanger trouwen
Sluiten