Lekker dicht bij je: 5 x de mooiste draagdoeken voor je baby

Je hebt je kindje negen maanden in de buik gedragen en dus vinden veel moeders niks lekkerder dan hun baby na de geboorte ook dichtbij te hebben. Een draagdoek kan een fijne manier zijn. Niet alleen voor jou, maar ook voor je zoon of dochter.

En mocht je nog op zoek zijn naar een mooi exemplaar: wij delen vijf keer de mooiste draagdoeken.

Draagdoek

Er zijn verschillende draagdoeken. Je hebt namelijk rekbare doeken en geweven doeken. Een rekbare doek is elastisch en rekt mee. Een geweven doek is van stevige stoffen gemaakt en rekt bijna niet mee. In onderstaand lijstje delen wij beide soorten.

1. Bam & Boe

Deze gezellige draagdoek is gemaakt van comfortabel bamboe waardoor die mooi uitrekbaar is. Afhankelijk van de taille kun je de draagdoek een keer of twee keer wikkelen om je lichaam. En zeg nou zelf: dat printje is toch hartstikke leuk?

draagdoek
Bron: Bol.com

2. Artipoppe

Panterprint is helemaal hip, dus met deze draagdoek zit je wel gebakken. Doordat de doek onder meer gemaakt is van kasjmier, is-ie hartstikke zacht voor je baby, maar tegelijkertijd ook stevig. Zo wordt je kindje ook goed ondersteund.

draagdoek
Bron: Artipoppe

3. Pure Baby Love

Deze draagdoek is simpel, maar daardoor niet minder leuk. Door de prachtige diepgrijze kleur straal je gegarandeerd rust uit. De doek voelt soepel en zacht en is gemaakt van honderd procent katoen. Doordat-ie vijf meter lang is kun je ‘m meerdere keren omwikkelen.

draagdoek
Bron: Bol.com

4. Yaro

Deze doek is zowel bedoeld voor baby’s, als voor dreumesen en peuters. De ring sling bestaat uit twee ringen. Door deze op een speciale manier te bevestigen kun je op een hele makkelijke manier je kindje op de heup dragen. Als dat niet handig is!

draagdoek
Bron: Bol.com

5. Little Frog

De laatste draagdoek in dit rijtje is voor een groot deel gemaakt van linnen. De geweven doek met leuke print is zowel geschikt voor baby’s die net geboren zijn, als voor wat grotere kindjes.

draagdoek
Bron: Bol.com

Veiligheid voorop

  • Zorg voor genoeg steun voor je baby’s ruggetje en hoofdje
  • Zorg dat je baby stevig zit/ligt
  • Zorg dat je baby’s hoofd nooit onder je jas zit.
  • Gebruik nooit een draagdoek / -zak op de fiets, in de auto, bij het sporten of koken
  • Kleed je kindje niet te warm aan

Meer lezen?

Reageer op artikel:
Lekker dicht bij je: 5 x de mooiste draagdoeken voor je baby
Sluiten