Sophie Nortier
Sophie Nortier Kleuter 24 okt 2020

Super cute! Deze draagzakken voor poppen helpen jouw kleuter wennen aan een nieuwe baby

Kinderen leren een hoop door te spelen. Zo ook door rollenspel. Dus wat is er nou beter dan je kleuter voor te bereiden op de komst van een nieuwe baby, dan een pop in een draagzak?

Straks loop jij waarschijnlijk dagenlang met de baby in de draagzak. Daar waar je je eerste baby waarschijnlijk meer in je armen droeg, is een draagzak bij een tweede een enorme uitkomst. Je hebt tenslotte ook je handen nodig voor de rondlopende kleuter.

Ouders imiteren

Het zal je ook vast niet zijn ontgaan dat kids graag hun ouders imiteren. Zo hoor je vaak ineens jezelf of je partner terug in het woordgebruik van je kleuter, wat voor hilarische situaties kan zorgen.

Hoe leuk is het dan als jouw kleuter jou en je partner straks na kan doen met deze super schattige draagzak voor de pop of knuffel?

Draagzak voor de pop

Billie Jules is een moeder uit Schiedam die in 2019 begon met het maken van babymutsjes en wantjes in haar vrije tijd. In april dit jaar had ze ook een kleine draagzak gemaakt voor haar dochtertje en kwam erachter dat ze het geweldig vond om hiermee te spelen met haar pop.

Na een post hierover op haar Instagram bleek dat andere moeders hier ook wel wat voor voelden en kwamen de orders binnenstromen. En wij begrijpen dat maar al te goed, want hoe schattig is dit?

Met poppen spelen

Met poppen spelen is overigens echt niet alleen voor meisjes. Het rollenspel kan kids namelijk helpen bij het verwerken van bepaalde gebeurtenissen.

Zo kan het vaak moeilijk zijn voor een kleuter om zich een voorstelling te maken van hoe het straks zal zijn als er een baby bij komt. Een van de dingen die je dan kunt doen is de kleuter alvast een pop te geven om mee te spelen. Daarmee kunnen ze hun sociale vaardigheden oefenen en bijvoorbeeld hun idee uitbeelden van wat hun verwachting is van een baby in huid.

Overigens is het ook ontzettend goed om hun uiting van emoties en taalvaardigheid te trainen. En vette win-win dus!

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Super cute! Deze draagzakken voor poppen helpen jouw kleuter wennen aan een nieuwe baby
Sluiten