Redactie
Redactie Algemeen 6 jun 2018

Je baby’s ontwikkeling: maand 14

Ben je soms zó moe dat je staand in slaap kan vallen? Hou vol! Elke moeder kent dit. Probeer het slaaptekort op te lossen door overdag een extra uurtje slaap te pakken of spreek af dat je dit weekend een middagje alleen kunt bijkomen.

Week 1) Je baby & gewicht

Soms lijkt het wel of je kind op lucht leeft. Hij heeft geen ‘tijd’ om te eten, want hij is veel te druk met de wereld ontdekken. Merk je dat je kind aan het afvallen is? Ga dan langs de dokter om te kijken of het ernstig is. Het kan natuurlijk ook dat jouw kind iets te dik is voor zijn leeftijd. Dan is gezond eten en bewegen erg belangrijk. Leer een gezond eetpatroon aan »

Week 2) Irrationele angsten

Is jouw baby ineens bang voor normale dingen? Zoals in bad gaan, jullie hond of de stofzuiger? Veel kinderen hebben daar rond deze leeftijd last van. Gelukkig gaat dit vanzelf over als je kind meer zelfvertrouwen krijgt. Laat voor nu je kind rustig wennen aan een nieuwe situatie of verbind er een leuk spelletje aan. Zo krijgt je kind meer zelfvertrouwen »

Week 3) Een oorinfectie, wat nu?

Blijft je kind aan zijn oor trekken en is hij aan het niezen? Dan kan het zijn dat je kind een oorinfectie heeft opgelopen. Gelukkig genezen de meeste oorontstekingen vanzelf. Is het na twee of drie dagen nog niet over of wordt het erger? Dan kun je de dokter raadplegen voor antibiotica. Do's en don'ts verkoudheid »

Week 4) Speels tafelmanieren aanleren

Je kind is nog te klein om echt netjes te kunnen eten, ontdekken vindt hij veel leuker. Hoe ver kan een erwtje bijvoorbeeld rollen? Een eerste stap naar tafelmanieren is leuk kinderbestek. Wil je meer tips om je kind de basis tafelmanieren aan te leren? Onze tips voor een nette eter »

Wist je dat… de meeste baby’s in hun tweede levensjaar één keer een dutje doen overdag? Vaak duurt deze twee uur. Tegen de tijd dat je kind drie is, geven sommige peuters het middagdutje helemaal op.

Reageer op artikel:
Je baby’s ontwikkeling: maand 14
Sluiten