Je baby’s ontwikkeling: maand 17

Redactie 6 jun 2018 Algemeen

Dat je kind gehecht is aan zijn knuffel, hoeven we je niet te vertellen. Maar wist je ook dat hij hem gebruikt als vervanging voor jou? Zo leert hij zelfstandig zijn, maar heeft hij toch nog een veilige knuffel voor als hij zich even moe of verdrietig voelt.

Week 1)”Nee, ik wil niet!”

Je kind heeft een eigen willetje ontwikkeld. Vaak betekent dit een strijd voor jou als ouder. In de kinderstoel zitten of weer de buggy in moeten na een dagje speeltuin; het zijn bekende situaties waarbij veel kinderen het op een huilen zetten. Hoe ga je hiermee om? En belangrijker, hoe krijg je je kind toch in die kinderstoel of buggy? Wij geven je handige tips »

Week 2) Stotteren, is dat normaal?

Nu je kind al een paar woordjes kan zeggen en dit combineert met aanwijzen, begrijp je hem een stuk beter. Maar misschien merk je wel dat zijn woorden er soms slissend of stotterend uitkomen? Geen zorgen, dit is normaal bij kleine kinderen. Door hun enthousiasme struikelen ze over hun woorden. Ze groeien er vaak vanzelf overheen. Meer over stotteren op deze leeftijd »

Week 3) Dealen met een gillend kind

Experimenteren vindt je kind leuk en dus ook met zijn stem. Hoe hard, hoog of vals kan hij eigenlijk gillen? Dit fijne uitprobeersel zorgt ervoor dat jij met klapperende oren op de bank zit. Sommige kinderen gebruiken hun gegil ook als wapen tegen je. Gelukkig zijn er verschillende trucjes om met een gillend kind om te gaan. Bekijk 7 tips tegen een gillende peuter »

Week 4) Televisie kijken

Hoeveel televisie kijken is verantwoord? En waarom is het ‘slecht’ om je kind voor de beeldbuis te zetten? Experts zijn het erover eens dat kinderen moeten spelen om zich lichamelijk te kunnen ontwikkelen en vaardigheden te leren. Daarom is het advies om je kind hooguit twee uur per dag televisie te laten kijken. Meer over verantwoord tv-kijken »

Wist je dat… de meeste ongelukken met kinderen gebeuren tijdens drukke momenten? Bijvoorbeeld bij het klaarmaken in de ochtend, met feestjes of op vakantie. Dit komt doordat je als ouder dan meer afgeleid bent.

Reageer op artikel:
Je baby’s ontwikkeling: maand 17
Sluiten