Redactie
Redactie Algemeen 6 jun 2018

Je baby’s ontwikkeling: maand 18

Rond deze tijd kun je een groeispurt verwachten. Je peuter houdt van klimmen, lopen en ook zijn geheugen wordt beter. Verstoppertje spelen met zijn speelgoed is leuk en traint ook nog eens zijn geheugen. Je zult zien dat hij er steeds beter in wordt.

Week 1) Van ledikant naar groot bed

Er is geen vaste leeftijd waarop kinderen overstappen naar een groot bed. Meestal gebeurt dit tussen de achttien maanden en drie en een half jaar oud. Praktische dingen zoals een nieuwe baby of zindelijk worden, is vaak de reden. Wil jij de overstap maken? Lees dan onze handige tips »

Week 2) Leer 'nee' zeggen

Je kind kan op deze leeftijd behoorlijk volhoudend zijn. Zo willen veel peuters gedragen worden of op een andere manier graag hun zin doordrijven. Het is belangrijk dat je niet altijd toegeeft aan zijn wensen. Trek duidelijke grenzen en laat zien dat jij bepaalt wat er wel of niet gebeurt. Zo zeg je 'nee' tegen je peuter »

Week 3) Voorkeur voor mama of papa

Een voorkeur voor jou of je partner; het gaat gebeuren. Mama die hem moet aankleden, met hem moet spelen en vooral papa die het dan niet mag doen. Of natuurlijk andersom. Het beste kun je jezelf inprenten dat dit een fase is en je kind hier weer overheen groeit. Maak er geen big deal van, want dat kan zijn gedrag alleen maar versterken. Meer tips om met deze fase om te gaan »

Week 4)Vriendjes maken

Nu je peuter achttien maanden is, kan hij interesse gaan tonen in andere kinderen. Vooral kinderen van zijn eigen leeftijd vindt hij reuze interessant. Hij zal zijn nieuwe vriendjes onderzoeken en misschien zelfs wel duwen of blijven aanraken. Geen zorgen, dat hoort er bij. Hoe meer je kind met andere kinderen kennismaakt, hoe socialer hij wordt. Bekijk hier zijn sociale mijlpalen »

Wist je dat… je kind zijn energie oneindig lijkt op deze leeftijd? Als het je soms teveel is, kun je beter erin meegaan dan het proberen te bestrijden. Des te sneller is het voorbij. Dus zet een muziekje op en ga samen lekker dansen!

Reageer op artikel:
Je baby’s ontwikkeling: maand 18
Sluiten