Redactie
Redactie Algemeen 6 juni 2018

Je baby’s ontwikkeling: maand 19

Rond deze tijd krijgt je kind door dat sommige dingen die hiervoor nog logisch leken, niet kloppen. Zo snapt hij nu dat een beer met maar één oog raar is en dat een hond een kat noemen ook niet klopt. Dat kan voor flink wat gegiechel zorgen.

Week 1) Slaapproblemen aanpakken

Zoals je weet helpt een slaapritueel bij een rustige nacht. Maar wat als je kind helemaal niet naar bed wil? Of ’s nachts telkens wakker wordt? Veel peuters hebben last van slaapproblemen. Gelukkig kun je hier op een praktische manier mee omgaan. Tips voor 8 slaapproblemen »

Week 2) Nieuwe hobby: imiteren

Jou nadoen vindt je kind prachtig. Hang jij de was op? Dan wil hij dat ook. Ben jij aan het koken? Dan wil hij helpen. Dat is natuurlijk schattig, maar zorg wel dat je het goede voorbeeld geeft. Dit imiteren kan ook vaardigheden stimuleren die hij lastig vindt. Zoals eten of zijn tandenpoetsen. Zo ga je om met imitatiegedrag »

Week 3) Veiligheid in huis

Nu je kind mobieler is, wordt er veel geklommen en geklauterd. Dat is oppassen, want je peuter heeft nog geen gevoel voor gevaar. Waar mag hij wel en niet op klimmen? Spreek samen regels af. Ook is het verstandig om je huis nog een keer extra te checken op veiligheid. Hoe staat het met scherpe hoeken of giftige planten? Is jouw huis kidsproof? »

Week 4) Straf geven, is dat oke? 

Straffen is nooit leuk, maar het helpt om ‘straffen’ als positief opvoeden te zien. Want je wilt natuurlijk wel dat jouw kind bepaalde regels en grenzen respecteert. Daarom is het goed om je kind een zetje in de goede richting te geven. Met onze tien positieve straftips, leg je de nadruk niet op het negatieve maar voed je jouw kind wel duidelijk op! Bekijk de tien positieve straftips »

Wist je dat… je kind op deze leeftijd extra woorden aan zijn vocabulaire toevoegt? Hij gaat zelfs twee woorden samenvoegen tot een korte zin. Tussen al dat gebrabbel door versta je dus binnenkort misschien wel ‘ik zit’ of ‘jij ga’.

Reageer op artikel:
Je baby’s ontwikkeling: maand 19
Sluiten