Redactie
Redactie Algemeen 6 jun 2018

Je baby’s ontwikkeling: maand 21

Dingen precies op zijn manier willen doen; samen met driftbuien en ontdekken staat het symbool voor je kind zijn leeftijd. Probeer dit zoveel mogelijk te respecteren, zonder dat jouw regels en grenzen op de schop gaan. Onze tip: pick your battles!

Week 1) Zo leer je jouw kind delen

Delen is nog niet je kind zijn sterkste eigenschap. Dat geeft ook niet, want hij krijgt net goed door dat spulletjes 'van hem’ zijn. Je kunt al wel het goede voorbeeld geven en hem een compliment geven als hij iets wil delen met jou of een ander kind. Zo krijgt hij door wat delen betekent.  Lees handige tips om te leren delen »

Week 2) Routine is belangrijk

Een duidelijk ritme zorgt ervoor dat je kind zich veilig, in controle en rustig voelt. Dit is vooral belangrijk omdat je kind zelf nog geen tijdsbesef heeft. Hij leert zo dat activiteiten op een bepaald moment plaatsvinden. Zorg er dus voor dat je voor dutjes doen, eten en naar bed gaan, een vaste routine hebt. Waarom routine belangrijk is »

Week 3) Probleem: niet willen eten

Kost het moeite om ook maar iets naar binnen te krijgen bij je kind? Vervelend genoeg komt het vaak voor dat jonge kinderen maar één of twee dingen lekker vinden en groenten links laten liggen. Of zelfs gaan huilen als twee ingrediënten elkaar op het bord raken. Weten hoe je moet omgaan met een niet-etende peuter? Lees ons artikel ‘Opvoedprobleem: niet eten’ »

Week 4) Checklist zindelijk worden

Er is geen perfect moment om aan de slag te gaan met zindelijkheidstraining. Het ligt er vooral aan wanneer jouw kind er klaar voor is. Vaak krijgt je kind controle over z’n sluitspieren rond zijn tweede verjaardag, maar dit kan ook eerder of later zijn. Daarom hebben wij een handige checklist gemaakt. Zo kun je precies zien of jouw kind al toe is aan zindelijkheidstraining. Checklist zindelijk worden »

Wist je dat… duidelijkheid veel beter werkt dan snauwen als je kind iets fout doet? Als je geïrriteerd ‘Doe eens niet!’ roept, snapt je kind vaak niet wat je bedoelt en blijft hij vervelend. Maar als je zegt ‘Ik vind het niet leuk als je zo hard gilt’, is het voor je kind duidelijker wat je bedoelt.

Reageer op artikel:
Je baby’s ontwikkeling: maand 21
Sluiten