Redactie
Redactie Algemeen 12 jul 2018

Je baby's ontwikkeling: maand 22

Kan je kind het ene moment geen genoeg van je krijgen en mag je vijf minuten later niet in zijn buurt komen? Neem het niet persoonlijk. Dit gekke trek- en duwspel hoort bij zijn ontwikkeling. 

Week 1) Nieuwe smaken proberen

Hoe kun je je kind aan nieuwe smaken leren wennen? Simpel; ze blijven aanbieden! Door ze vaak genoeg smaken te introduceren raakt je kind er vanzelf vertrouwd mee. Probeer hierbij wel af te wisselen. Bijvoorbeeld eerst een bloemkoolstronkje, de volgende keer met een sausje en de andere keer in zijn macaroni. Meer over je kind beter laten eten? Bekijk onze 10 eettips »

Week 2) Aandacht vragen

Grote kans dat je kind je telkens onderbreekt als je iets aan het doen bent. Dat is zijn manier van aandacht vragen. Ben je al een half uur aan het bellen, prima. Maar als je even twee minuten bezig bent, moet je grenzen stellen. Lees tips om hiermee om te gaan »

Week 3) Hygiëne & je kind

Handen wassen staat op één als het aankomt op hygiëne bij kids. Zorg dat je kind een opstapje heeft bij de wasbak en laat zien hoe hij de kraan aan en uit kan draaien. Sommige kinderen vinden een zeepblok fijner dan een pompje. Geef het goede voorbeeld, maar laat het hem daarna zelf doen onder jouw begeleiding. Meer hygiënetips lees je hier »

Week 4) Speeltips onder de 3

Zoals je waarschijnlijk al weet, moet je bij speelgoed altijd even goed opletten of het wel geschikt is voor onder de drie jaar. Voor nu zijn spelletjes waarbij je kind kan doen 'alsof' het allerleukst. Bijvoorbeeld spelen met een nepkassa, telefoon, plastic eten of poppen. Ook muzikaal en actie speelgoed doet het goed. Meer speeltips voor deze leeftijd »

Wist je dat… je een driftbui kan voorkomen door je kind geen ja of nee vraag te stellen? Laat hem juist kiezen, bijvoorbeeld: wil je laarzen aan of sneakers? (en dus niet 'Wil je je schoenen aantrekken?') Zo denkt je kind de keuze te maken en blijft een driftbui vaak uit.

Reageer op artikel:
Je baby's ontwikkeling: maand 22
Sluiten