Redactie
Redactie Algemeen 12 jul 2018

Je baby's ontwikkeling: maand 23

Dat je kind nu bijna een peuter is, zie je aan zijn loopje en de manier waarop hij met zijn lichaam omgaat. Tegen de tijd dat hij twee is, kan hij rondrennen, speelgoed achter zich aan slepen en dingen dragen terwijl hij loopt.

Week 1) Peuterpuberteit

Waarschijnlijk zit je kind al helemaal in zijn peuterpuberteit en is dat voor jou als moeder soms behoorlijk frustrerend. Zijn eigen wil en het constante ‘nee’ roepen is even omschakelen. Gelukkig kun je jouw eigen leed besparen door goed te reageren op jouw peuters buien. Hoe je dat precies doet? Lees onze 7 gouden peuterpuberteit tips 

Week 2) Taalontwikkeling

Je kind leert wel tien nieuwe woorden per dag! Voorlezen helpt daarom goed om zijn taalontwikkeling te stimuleren. Bespreek dingen die niet alledaags zijn zodat je kind nieuwe woorden leert, zoals een piraat op een boot.

Leuke feitjes: je kind kan rond zijn tweede jaar…

  • Spreken in zinnen van twee tot vier woorden.
  • Werkwoorden gebruiken, maar wel verkeerd in een zin plaatsen. Bijvoorbeeld: ‘Jij ga niet’ in plaats van ‘Jij gaat niet’.
  • Simpele instructies volgen.
  • Namen herkennen van mensen, voorwerpen en lichaamsdelen.

Meer weten over je kind zijn taalontwikkeling? Bekijk ons praatschema »

Week 3) Omgaan met opvoedverschillen

Dat jij en je partner anders denken over bepaalde opvoedzaken, is niet zo gek. Je hebt tenslotte allemaal een andere opvoeding gehad en wilt hiervan ook wat aan je eigen kind meegeven. Belangrijker is hoe je hiermee omgaat. Zorg er in ieder geval voor dat je nooit in bijzijn van je kind ruzie maakt. Zo los je opvoedverschillen op »

Week 4) Hoera! Bijna 2!

Ballonnen, taart, visite; hoe kun je het beste de tweede verjaardag van je kind vieren? Het sleutelwoord is simpel. Voor jouw kind is veel visite en heisa snel overweldigend. Houd het dus simpel, kort en zorg dat er ook leeftijdsgenootjes zijn voor je kind. Hier onze 6 tips voor het perfecte feestje »

Wist je dat… je kind in zijn eerste levensjaar zijn geboortegewicht heeft verdrievoudigd? En dat hij in zijn tweede jaar ‘slechts’ anderhalf tot twee kilo aankomt?

Reageer op artikel:
Je baby's ontwikkeling: maand 23
Sluiten