Redactie
Redactie Algemeen 12 jul 2018

Je baby's ontwikkeling: maand 24

Gefeliciteerd! Je kind is alweer twee jaar! Het afgelopen jaar heeft hij vooral zijn motorische vaardigheden zoals lopen geoefend. Het komende jaar zal hij vooral mentaal veel veranderen. Hij krijgt bijvoorbeeld een beter geheugen en leert tellen.

Week 1) Dealen met emoties

Emoties zijn op deze leeftijd heftig. Dit merk je vooral aan zijn stem, gestamp en de krokodillentranen. Emoties tonen is goed voor je kind. Je kunt hem dan soms beter even met rust laten, in plaats van hem te troosten. Zo leert hij zelf zijn gevoelens verwerken. Komt je kind echt niet uit zijn dip? Onze 7 opvrolijktips »

Week 2) Zelfstandigheid in het tweede jaar

Je kind wil alles zelf doen en dat lukt hem al aardig. Misschien is het best lastig om te zien dat je kind zelfstandig wordt. Toch is het goed om vaardigheden zoals uitkleden of tanden poetsen te oefenen. Natuurlijk kun je nog een handje helpen waar dit nodig is. Weten welke andere vaardigheden je kind al onder de knie heeft nu hij twee is geworden? Bekijk hier ons overzicht»

 

Week 3) Begrip van tijd en plaats 

Je kind leeft vooral in zijn eigen wereld. Maar nu hij ouder wordt, leert hij verbanden leggen tussen plaatsen en tijden. Jij kan hem hierbij helpen door vragen te stellen, bijvoorbeeld ‘Waar vliegen de vogels?’. Ook door dingen uit te leggen, zoals ‘Papa is aan het werk’ help je hem begrijpen wat het verband tussen een plek, tijd en persoon is. Meer weten? Alles over tijdsbesef »

Week 4) Een grote vocabulaire

Je kind leert ontzettend veel en snel woorden bij. Hij kent waarschijnlijk wel vijftig tot zeventig woorden en leert ze gebruiken in zinnen. Een grote mijlpaal! Nu zal hij vooral nog korte zinnen maken, maar hoe ouder hij wordt, hoe langer de zinner worden. Je kind stimuleren met praten? Gebruik onze 7 praatspelletjes »

Wist je dat… kinderen waarbij ouders veel praten een grotere vocabulaire ontwikkelen? En dat er ook een verschil is tussen de woorden die hij van mama en van papa leert?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Je baby's ontwikkeling: maand 24
Sluiten