Redactie
Redactie Algemeen 7 jun 2018

dreumes-ontwikkeling

Tijd maken voor seks in niet altijd even simpel. Je wilt wel, maar je bent moe en hebt zoveel aan je hoofd. Jammer, want zo mis je de intieme band met je partner. Lees hier hoe je tijd maakt.

Het grote toverwoord voor een goed seksleven is variatie. Blijf elkaar verrassen en houd op deze manier je seksleven spannend. Routine is niet verkeerd, maar voorkom dat het hier alleen bij blijft. Daarnaast is tijd ook belangrijk. Als je geen tijd neemt voor seks, dan kun je ook geen spetterend seksleven verwachten. Heb je geen tijd? Creëer die dan!

Stap1) overvolle dagen

Plan niet alle dagen van de week bomvol. Zorg voor wat lucht in je schema. Ja, natuurlijk moeten je kinderen gewoon naar voetbal en werken jij en je partner hard, maar het gaat maar om een uurtje of twee per dag. Zorg dat je die tijd samen bent en oog voor elkaar hebt. Lukt het niet iedere dag om een uurtje samen te zijn? Probeer dan in ieder geval drie uurtjes per week samen te zijn. Plan het gewoon in!

Stap 2) flirt

Tijd voor elkaar betekent ook dat je energie steekt in elkaar. Als je geen aandacht voor elkaar hebt, heb je ook geen zin om tijd voor elkaar te maken. Zorg daarom dat jullie emotionele band goed blijft en versterk hem. Flirt met elkaar, geef elkaar complimentjes en maak jezelf mooi. Je zult zien dat jij je beter voelt en het jullie relatie een boost geeft. Door met elkaar te flirten, voel je jezelf gewild. Het is fijn om te merken dat je partner opgewonden van je raakt. Daar maak je vanzelf wel tijd voor!

Stap 3) date-avond

Vind je het moeilijk om tijd vrij te maken voor je relatie? Misschien is dan een date-avond één keer in de week wat voor jullie? Plan iedere week een date-avond in die speciaal voor jullie samen is gereserveerd. Ga dan uiteten, plan een avondje op de bank of ga iets anders leuks doen. Lukt het niet om altijd een oppas te krijgen voor de kleine? Blijf dan lekker thuis en kook voor elkaar. Laat het bad vol lopen en steek alle kaarsen die je in huis hebt aan. Dan volgt de romantiek vanzelf!

Stap 4) kleine momentjes

Doe eens iets anders dan dat jullie gewend zijn. Verras je partner met bliksembezoekjes op z’n werk. Helemaal spannend als zijn kantoor op slot kan! Steel de kleine momentjes op de dag voor elkaar, die kunnen juist zo bijzonder zijn. Komt oma de kinderen halen om een ijsje te gaan kopen? Ren dan samen snel naar boven voor een spannend onderonsje.

Stap 5) intimiteit

Voorkom dat je seks gaat zien als een taak die erbij hoort. Daar worden jullie alle twee niet blij van. Zorg dat je de intimiteit houdt. Het moet niet raar zijn als je afspraken afzegt, omdat je een avond met je partner wilt zijn. Hij is tenslotte de belangrijkste persoon in je leven!

Reageer op artikel:
dreumes-ontwikkeling
Sluiten