dreumes-voeding

Redactie 8 jun 2018 Algemeen

Als moeder doe je vaak 1001 dingen tegelijkertijd. De was opvouwen terwijl de baby op bed speelt of eten koken terwijl je kind aan je enkels hangt. En hoewel je je kind natuurlijk altijd goed in de smiezen houdt, kan er in een fractie van een seconde iets gebeuren wat je nooit had verwacht.

Mama Bec kan hier over meepraten. Ze deelt haar heftige verhaal – met goede afloop – op haar blog.

Keukenmes

De Australische moeder van twee schrijft op haar blog hoe haar dochter bijna-per ongeluk- geraakt werd door een keukenmes van 20 centimeter. De namiddag begon als elke andere. Bec was het avondeten aan het voorbereiden en haar dochtertje Nylah speelde op de grond met wat potten en pannen. Na het schillen en snijden van de aardappelen legde ze het keukenmes weer terug op de snijplank en deed ze een stap opzij om iets anders te doen in de keuken. In de seconden die volgden, was dochter Nylah opgestaan, had ze zich opgetrokken aan het aanrecht en trok ze aan de snijplank. Het keukenmes viel naar beneden en miste op een haar na het gezichtje van de kleine Nylah.

Goede afloop

Gelukkig had Nylah zich niet bezeerd en liep het hele verhaal met een sisser af. Het hele voorval zorgde wel voor tranen bij Bec. Logisch, want de gedachte aan wat er had kunnen gebeuren, bezorgt je direct kippenvel. Tot die dag, schrijft Bec op haar blog, had Nylah zich nog nooit opgetrokken aan het aanrecht.

Het kan jou ook overkomen

In plaats van het hele voorval geheim te houden, besloot Bec haar verhaal te delen met andere ouders. Ze schrijft: “Als je met je kindje in de parkeergarage staat of wanneer je kindje in bad doet, dan weet je wel dat je moet opletten. Maar ook in de keuken, kun je je kind dus geen seconde uit het oog verliezen. Kinderen zijn zo snel, je kunt nooit te voorzichtig zijn. Het kan iedere ouder overkomen.”

Lees ook: koken met baby in draagzak? Opgepast!

Bron: Popsugar.com, Facebook.com/ThatMumWifeTravelLife

Reageer op artikel:
dreumes-voeding
Sluiten