Redactie
Redactie Zwanger 7 dec 2018

Droom je veel tijdens je zwangerschap? Dit betekent het!

Veel dromen tijdens je zwangerschap is heel normaal. Sommige dromen kunnen eng en verontrustend zijn. Wij leggen je uit waarom je je geen zorgen hoeft te maken.

1. Bevallen van een achtling

Deze droom komt meestal vaker voor bij moeders die voor het eerst bevallen. De vierling, vijfling, zesling, etc. staat centraal voor de meerdere zorgen die we hebben bij onze eerste zwangerschap. De eerste keer is het allemaal nog nieuw dus kan het extra overweldigend zijn. Enne, pssst. It’s probably not gonna happen. 

2. Het hebben van een doorzichtige buik

Deze droom wordt veroorzaakt door ongeduldigheid. Je kan niet wachten om je baby te zien nu je weet of het een jongetje of meisje is. Ook heb je de naam al uitgekozen en vraagt je veel dingen af. Welke haarkleur heeft hij en heeft hij dezelfde kleur ogen als papa of mama? Je voelt hem ook steeds meer schoppen in je buik. Doordat je verbeelding misschien een beetje op hol slaat, doen je dromen dit ook!

3. Dromen over seks

Dromen over seks komen steeds vaker voor in het tweede trimester. Ochtendmisselijkheid is op dit moment meestal verleden tijd en daar ben je heel blij mee. Het is tijd voor een verandering, je omarmt je rondingen en begint steeds meer van je lichaam te houden zoals hij is.

LEES OOK: Kans vergroten om zwanger te worden van een tweeling? Houd hier rekening mee!

4. Je baby vergeten of kwijtraken

Deze droom zit meestal vol angst en komt vaak voor bij moeders. Het is de realiteit die je ineens onder ogen ziet dat je straks ook verantwoordelijk bent voor nog een levend wezen. Het vergeten of verliezen van je baby is een natuurlijke en veelvoorkomende angst. Heel normaal dat je daar over droomt.

5. Je bent boos en/of vecht

Deze dromen komen meestal voor in het laatste trimester. De angst die je zowel fysiek als mentaal ervaart, keert terug in je dromen. We zijn nu vaak sneller boos over dingen waar we normaal geen last van hadden, of die we gemakkelijk konden wegwuiven.

Maar nu we emotioneel en soms wat oncomfortabel zijn is dat soms lastig te accepteren en raken we gefrustreerd. Deze dromen laten ons ‘s nachts onze woede uitblazen. Liever in je slaap, dan tegen je partner toch?

6. Doodgaan

Veel vrouwen maken zich druk wanneer ze over de dood dromen. Maar dat is niet nodig, dromen over de dood gaan namelijk over veranderingen die eraan komen. Het loslaten van het verleden zodat je kunt omarmen wat er komen gaat. Wanneer je droomt dat je zelf doodgaat betekent dit dat je een mentale verandering doorgaat. Je laat je oude zelf achter en begint bijna aan een nieuw hoofdstuk als moeder. Wanneer je droomt dat anderen doodgaan symboliseert dit een verandering tussen jezelf en de persoon waarover je droomt. Relaties veranderen, gewoontes veranderen, het hoort er allemaal bij.

Probeer voor het slapen gaan zo veel mogelijk te ontspannen en je zorgen opzij te zetten. De kans dat je zorgen terugkomen in je dromen is dan minder groot.

LEES OOK: Moeder: Co-slapen werkt niet voor mij en dit is waarom

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Droom je veel tijdens je zwangerschap? Dit betekent het!
Sluiten